iPhone sidder på verden

Acer går ind i motions-cykler

(Foto: Acer)

Motionscykler har eksisteret i mange år. De mere moderne af slagsen har indbygget digital skærm til at aflæse indstillinger og præstationer, men kan også bruges til at se videoer på eller til at opdatere sine fitness-data i skyen.

Motionscykler har dog hidtil levet i deres egen verden. Kun fitness-entusiaster kendte de forskellige mærker, som stod og tronede hjemme i soveværelset eller i det nærmeste trænings-center.

Det skal ændre sig nu, hvor den taiwanesiske pc-gigant Acer blander sig i løjerne.

Acers nye eKinekt BD3 kan bedst beskrives som en interessant blanding af en motionscykel og et skrivebord.

Acers idé er, at de mange mennesker, som i dag arbejder helt eller delvis hjemmefra, selvfølgelig skal holde sig i form. Det nytter ikke at sidde stille ved pc og skrivebord hele dagen.

(Foto: Acer)

Acer har derfor anbragt et panel øverst på sin motionscykel, hvor man kan anbringe sin laptops, mens man stamper løs i pedalerne længere nede.

Energien fra tramperiet går ikke tabt. Tværtimod forvandles den til strøm, der holder laptoppens batteri i topform.

Motions-cyklen fra Acer kan samtidig fungere som en hub, der kan lade andre gadges op som f.eks. smartphone, øretelefoner eller et smartwatch. De skal blot forbindes via cyklens USB-C og USB-A stik.

En trådløs oplader har Acer åbenbart ikke tænkt på i første version af eKinekt BD 3, der lander i danske butikker fra juni. Måske det kommer i en ny udgave næste år.

Acer har regnet ud, at en times cykling med 60 pedal-omdrejninger pr. minut kan generere omkring 75 watt strøm. Det er ikke imponerende og heller ikke nok til at holde en kraftig laptop kørende.

(Foto: Acer)

På den anden side kan det være et velkomment supplement til den efterhånden dyrebare strøm, man henter ned fra elnettet.

Desuden er den pedal-genererede strøm i princippet gratis. Lige bortset fra, at den tapper motions-cyklisten for energi og kræfter.

Man kan vælge to måder at bruge den nye Acer cykel på:

I ”Working Mode” trækker cyklen sæde og laptop-bord tættere sammen, så man får en mere opret siddende og ergonomisk korrekt position.

”Sports Mode” forvandler til gengæld eKinect BD 3 til en mere klassisk motions-cykel, hvor brugere kan læne sig frem for at opnå en højere hastighed eller lægge flere kræfter i en øvelse med interval-træning.

Acers nye mix af motion  og arbejde kan naturligvis justeres trinløst i højden. Der er kopholder og en krog i siden til at hænge laptop taske eller svede-håndklæde.

”Skrivebordet” rummer også et lille LCD-display, hvor man kan aflæse vigtige detaljer som f.eks. den indstillede pedal-belastning, det valgte cykel-program eller status på batteri-opladningen.

Dertil kommer, at cyklen arbejder sammen med en app på mobilen, der bl.a. holder øje med kalorie-forbrænding, den genererede gratis energi, brugerens egen fitness-profil, valg af trænings-program og fitness-historik.

Hele herligheden er bygget af genbrugs-metal og -plastik, så brugeren ikke kun kan holde sig i form, mens han eller hun arbejder ved laptoppen. Man kan gøre det med en god og bæredygtig samvittighed.

Acers nye eKinect BD 3 skal koste 999 dollars eller ca. 7.100 kroner. En officiel dansk pris er ikke offentliggjort endnu.

Det kan lyde dyrt i forhold til konventionelle motionscykler. Omvendt er det meget billigere end andre computer-styrede varianter som f.eks. dem fra Peloton….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone sidder på verden