Print i årevis uden at skifte patron

Hjemmearbejdere spilder mindre tid

(Foto: Unsplash+ / Getty Images)

Har du styr på, hvor meget tid du hver dag på arbejdet bruger på ting, der ikke har med selve jobbet at gøre?

Det er faktisk meget mere, end de fleste tror. Det viser en ny britisk analyse fra Reboot Digital PR Agency.

Den afslører samtidig, at folk spilder meget mere tid, når de arbejder på et klassisk kontor end, når de arbejder hjemmefra.

Netop denne diskussion er blevet ekstra aktuel nu, hvor de fleste erhvervs-aktive er vendt tilbage til deres gamle skriveborde efter et par år med Corona pandemien og mere eller mindre frivilligt arbejde hjemmefra.

En del virksomheder har nemlig brudt med gamle traditioner og har åbnet for, at ansatte også nu og fremover kan arbejde helt eller delvist hjemmefra.

En ny analyse viser, at folk er meget mere effektive, når de ikke skal sidde bundet på arbejdspladsen fem dage i ugen. (Foto: Anrita / Pixabay)

I den forbindelse har Reboot Digital PR Agency interviewet 5.265 britiske erhvervs-aktive. Resultaterne er nok opsigtsvækkende for mange. De viser nemlig, at hjemme- eller hybrid-arbejde er meget mere effektivt.

Således skal folk på arbejdspladsen spilde op til 4,26 timer om ugen på aktiviteter, der ikke har med jobbet at gøre.

Folk, der arbejder hjemmefra, spilder kun 2,5 timer pr. uge. Det må betyde, at de – i hvert fald teoretisk – er 41 procent mere effektive.

”Hybride” ansatte, der arbejder dels hjemmefra og dels på arbejdspladsen, er en smule mindre effektive med 2,71 timers spildtid om ugen.

Næppe overraskende er sociale medier det, de fleste spilder tid på. Det gælder både for folk, der sidder ved pc’en derhjemme – og dem, som er placeret sammen med kollegerne på arbejdet.

Der spildes mest tid på den klassiske arbejdsplads. (GrafiK. Reboot Digital)

Sociale medier udgør over en tredjedel af den typiske spildtid – nemlig 35,27 procent. Folk på arbejdspladsen bruger dobbelt så meget tid på Facebook, Instagram, Twitter, TikTok osv som dem, der arbejder hjemmefra.

De fleste bruger også arbejdstiden til andre ”ikke-relevante” formål som online shopping, til at tage en lur, spille computerspil eller kigge efter andre jobs.

Næsten hver tredje surfer på internet eller køber ind online, mens de er på arbejde. Igen mest udbredt på arbejdspladsen og mindre hos hjemme-arbejdere.

Socialisering eller personlig kontakt med kolleger er svært, når man arbejder hjemmefra. Men hos dem, som går på arbejde, udgør denne aktivitet næsten 20 procent af arbejdstiden.

Endelig vil respondenterne ikke afvise, at der også findes sex i forbindelse med arbejdet. I gennemsnit spilder de 6,49 procent af deres arbejdstid på lidenskabelige aktiviteter, flirt med kolleger osv….

Her er de ting, vi bruger mest spildtid på, når vi er i gang med vores jobs. WFH betyder Work From Home. (Grafik: Reboot Digital)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Print i årevis uden at skifte patron