Elbiler kan repareres overalt

Brugt mobil er meget grønnere

(Foto: Swappie)

Elektronisk skrot er en af verdens stærkest voksende affalds-kilder, fordi mennesker udskifter deres gamle mobiltelefoner og gadges hurtigere end nogensinde før.

Mange af dem ender mere eller mindre direkte på en losseplads, hvor de tilsammen udgør tre procent af den globale CO₂ udledning.

En ny rapport afslører samtidig, at CO₂  aftrykket for en istandsat smartphone, der sælges videre, er op til 78 procent lavere end for en helt ny mobil.

Tallene stammer fra Swappie, der lever af at opkøbe brugte iPhones og shine dem op, så de ligner helt nye.

Swappie fortæller, at mange forbrugere har åbnet øjnene for det grønne og bæredygtige i at forlænge en smartphones liv ved at sælge den som genbrug. Mange flere kunne dog godt gøre det samme:

”Da vi åbnede i 2016, blev kun fem procent af alle smartphones købt brugt. Siden da har over en million forbrugere i Europa købt en istandsat iPhone,” fortæller Casper Andersen. Han er landechef for Swappie i Danmark:

Alt for meget elektronik ender på lossepladsen uden at blive genbrugt først. (Foto: Mikhail Thedy / Pixabay)

”Vores kunder har sparet klimaet for 23.500 tons CO₂  emissioner alene i 2021. Det svarer til den mængde CO₂, som 389.401 træer kan omdanne i løbet af 10 år,” fortsætter han.

Målet for Swappie er nu at hjælpe kunder over hele kloden med at spare mere end 100.000 tons CO₂  inden 2024.

Swappie har i dag to fabrikker i Finland og Estland, hvor brugte iPhones bliver istandsat. De sælges efterfølgende i 15 markeder inklusive Danmark.

Swappie, der er både ISO 9001- og ISO 14001-certificeret, har med sin ekspansion og over 1.000 medarbejdere øget sit eget CO₂  aftryk.

Det vil virksomheden nu forsøge at reducere så meget som muligt. Det skal bl.a. ske ved at reducere sit energi-forbrug og skifte til 100 procent vedvarende elektricitets-kilder i alle Swappie lokaler inden 2024.

Swappie vil også genbruge 100 procent af funktionelle smartphone-dele og sørger for indsamling af 100 procent af ikke-brugbare dele.

Swappie er nordens førende online-butik inden for salg af istandsatte smartphones og er en af de hurtigst voksende virksomheder i verden. Det er Swappies mission at gøre det mainstream at købe istandsat elektronik….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbiler kan repareres overalt