CBB har de mest loyale kunder

Her er Nothing telefonen

(Foto: Nothing)

(Opdateret) En af tidens mest myte-omspundne nye mobiltelefoner bliver omsider afsløret den 12. juli, men vanen tro begynder flere og flere detaljer at sive frem en måned før.

Der er tale om den såkaldte Nothing Phone (1), der er skabt af den tidligere OnePlus medstifter Carl Pei. Han forlod succes-firmaet OnePlus i 2020 for at starte selv.

Indtil videre har vi kun set Nothings gennemsigtige Ear (1) øretelefoner, som der angiveligt er solgt 530.000 af på verdensplan siden lanceringen i august sidste år.

Gennemsigtig skal Nothings første smartphone også være, selvom der jo ikke er meget spændende at se på indeni en mobiltelefon.

Det, der adskiller Nothing Phone (1) fra alle andre, er den gennemsigtige bagplade. Den afslører bl.a. den store runde orange plade, som bruges til trådløs opladning af batteriet. (Foto: Gizchina / Wechat)

Her optager batteriet det meste af pladsen. Så er der et par printplader med processor, hukommelse og radiochips til 5G, Bluetooth og Wi-Fi, et par bittesmå højttalere.

Resten er så skærmen, der ligger ovenpå og fylder mobilens hele forside. Bevægelige dele, som i en benzin-motor eller en dampmaskine er der intet af.

Til gengæld kan man se skruerne, som Nothing Phone (1) er holdt sammen af. Plus en stor rund plamage, der formentlig er et panel til trådløs opladning af batteriet.

Processoren bliver en mellemklasse  Snapdragon 7 Gen 1 fra Qualcomm. Ikke den avancerede  Snapdragon 8 Gen 1, som Carl Peis gamle firma OnePlus bruger i sin 10 Pro telefon og mange andre også i deres aktuelle topmobiler.

Manden bag Nothing – Carl Pei – vil forsøge at gentage sin succes fra OnePlus. (Foto: PocketLint)

Nothing Phone (1) får en OLED skærm på 6,55 tommer og Full HD+ grafik. Opdaterings-hastigheden er kun 90 Hz. Hovedkameraet bliver på 50 megapixel og batteriet på 4.500 mAh med en hurtig opladning på 45 watt via USB-C.

Det er der ikke meget opsigtsvækkende i. Det tilbyder mange andre kinesiske og sydkoreanske smartphones også.

Hvis man kan stole på de første rigtige billeder, som er lækket ud på de kinesiske sociale medier natten til i dag, kan Nothing Phone (1) godt ligne en blanding af Apples iPhone 10 og iPhone 12. Samme afrundede hjørner og modul med to kameraer i.

Til designet hentede Carl Pei her i starten af året en topmand fra Dyson – Adam Bates. Han skal nok tilføre noget af den produkt-mæssige tankegang, der har gjort Dysons støvsugere, luftrensere og føntørrere til bestsellere.

Styresystemet i den nye mobil bliver Nothings eget, der bygger op Android. Nothing OS skal dog være meget mere enkel at bruge.

Samtidig skal det danne grundlag for et komplet økosystem af andre fremtidige gadges og enheder. Ideen kan minde om Apples – blot med den store forskel, at Nothings er åben med fri adgang for alle.

Endelig har Carl Pei og co. sikret sig ekstra 200 millioner dollars i investeringer fra bl.a. Google, Qualcomm og kapitalfonde, så der er råd til at få telefonerne produceret. De bliver åbenbart samlet i Indien, mens batterierne kommer fra Kina.

Men så er der jo markedsføringen: Den er nærmest en tro kopi af, hvordan OnePlus gjorde sig kendt og eftertragtet i Vesteuropa. Den kender Carl Pei jo som sin egen bukselomme, fordi han selv var en del af den.

Nothing Phone (1) får kun to kameraer på ryggen. (Foto: WeChat)

OnePlus hyllede sig også ind i en masse mystik og hemmeligheder. Kun nogle få kunne få lov til at købe telefonerne, som var rene ”flagship killers”.

Parallelt med det begyndte OnePlus at lække drypvise detaljer og billeder godt en måned før den officielle premiere. Præcist, som Nothing gør nu.

I mellemtiden er OnePlus blevet et stort mærke, som i dag er en del af det tidligere søsterselskab OPPO.

OnePlus har mange forskellige produkter og er blevet mere sat. Der er ikke så mange unikke og frække detaljer længere, og priserne er heller ikke vildt opsigtsvækkende.

Meget kunne tyde på, at Carl Pei og Nothing vil forsøge at overtage OnePlus’ oprindelige image nu….

I august sidste år lancerede Nothing sine første gennemsigtige øretelefoner.. De er siden solgt i over 530.000 eksemplarer. (Foto: Nothing)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CBB har de mest loyale kunder