1.000 km på en opladning

Få NFC under huden

(Foto: Walletmor)

De fleste danskere kender funktionen udmærket. Nemlig, at de betaler regningen bare ved at strække mobiltelefonen eller kreditkortet hen til skanneren ved kassen. Smart og hurtigt.

Et polsk firma mener, at operationen kan gøres endnu smartere. Nemlig helt uden kort ellet telefon. Bare med hånden.

Det kræver dog en mindre operation. Nemlig at man lagde den såkaldte NFC-chip – Near Field Communication – under huden på ejerens hånd eller håndled.

Måske er ideen ikke ligefrem god til betalinger. Til gengæld vil den være praktisk til f.eks. adgangs-kontrol ved døre til at åbne for computere osv.

Elektronik-industrien kalder fænomenet for ”sikkerhed ved nærhed” og kunne være ét af flere trin til at sikre sine data mod misbrug og tyveri.

Jeg har set fænomenet med d en chip under huden praktiseret i Stockholm for flere år siden, hvor det blev brugt som en digital nøgle til et stort kontor-fællesskab, men siden er der blevet ret tavst omkring projektet.

Nu dukker det op igen i skikkelse af det polske Walletmor, der tilsyneladende har fået en bredere opbakning i sit land til, hvor både sikkerhedsfirmaer, banker og medicinal-branchen bakke det op.

Man kan nemlig også bruge chippen under huden til at lagre vigtige sundheds-relaterede informationer om brugeren. Det kan være lige fra CPR-nummer, navn og adresse til sygdomme og allergier – plus naturligvis om den pågældende er donor.

Walletmor hævder, at det kun tager 10 til 15 minutter at indoperere NCR-chippen i håndleddet under lokal-bedøvelse.

Såret vil hele efter maksimalt fire uger, og chippen køre i flere år på en batteri-opladning. Det kan foregå trådløst ligesom på et sæt øretelefoner.

Alternativt vil det også være muligt at forvandle chippen i armen til en slags digital tegnebog. Den fylder man f.eks. hver morgen op med penge via sin pc eller smartphone, som man kan bruge af i løbet af dagen.

Godt for dem, der har svært ved at styre deres pengeforbrug, til børnenes lommepenge eller til dem, der er bange for at få stjålet en fysisk pung, et Dankort eller en mobiltelefon….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1.000 km på en opladning