Gamle spil i høj kurs

iPhone SE sælger dårligt

(Foto: WeChat / Gizchina)

Er Apples kunder så vænnet til at betale høje priser for deres gadgets, at de slet ikke er interesseret i at købe nye Apple varer, der er nærmest billige?

Man kunne sagtens få den tanke, når man læser nyhederne fra USA og Kina om, at Apples iPhone SE (2022) sælger skuffende dårligt.

Faktisk så ringe, at Apple skal have skruet produktionen af den lille smartphone ned med 20 procent på fabrikkerne i Kina.

Ifølge analytikerne havde Apple regnet med at sælge mellem 25 og 30 millioner eksemplarer af SE på verdensplan i år. Nu lyder prognoserne kun på mellem 15 og 20 millioner.

Det er skuffende tal for Apple, der nok havde regnet med at indhente Samsung som verdens største smartphone fabrikant takket være iPhone SE.

Desuden havde mobilbranchen som helhed ventet at se, at Apples lille SE kunne give 5G  et kæmpe-boost. Med 4.000 kroner er iPhone SE bestemt ikke den billigste 5G telefon på markedet. Men der står et æble-logo på – og så er det bestemt ikke dyrt.

SE-telefonens klejne størrelse med en 4,7 tommer skærm kunne også være en stor fordel. Ikke alle – og måske især kvinder – bryder sig ikke om de stadig større smartphones, der ikke kan finde plads i lommer og tasker. Netop kvinder var også hoved-målgruppen for tidligere generationer af SE,

Som altid afviser Apple helt at kommentere tal, men historierne om SE-nedskæringerne flokkes så meget, at der i hvert fald er mere end et gran sandhed i dem.

Gætterierne om, hvad der kunne have gået galt med det potentielle storhit iPhone SE florerer nu lystigt, uden at nogen tilsyneladende har fundet svaret.

Nogle mener således, at publikum synes, iPhone SE ser for gammeldags ud. Den har ganske rigtigt et design som en iPhone 8, og den mangler moderne faciliteter som Face ID. På den anden side rummer SE samme A15 Bionic processor som de langt dyrere iPhone 13 modeller og er dermed lige så hurtig.

Som nævnt kommer den nye iPhone SE (2022) med et 4,7 tommers display med beskeden HD+ grafik på 1.334 gange 750 punkter. Telefonen har 4 GB RAM og valget mellem 64, 128 og 256 GB lager. Og meget vigtigt – SE kan arbejde med 5G.

Den lille iPhone nøjes med kun to kameraer – et 7 MP på fronten til selfies og et 12 MP objektiv bagpå til fotos og video. Telefonen kan købes i tre farver rødt, Starlight og Midnight….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamle spil i høj kurs