Elbil med luft til håret

Har TCL fremtidens mobil?

(Foto: TCL)

Samsungs succes med foldbare mobiltelefoner har overrasket branchen. Faktisk så meget, at konkurrenterne pludseligt har fået travlt med at udvikle egne produkter af den kaliber.

De tre store kinesere Huawei, Xiaomi og OPPO har vist nye klap-mobiler i de senere måneder, og de får nu ledsagelse af TCL.

TCL er verdens næststørste tv-fabrikant, så der er masser af skærm-knowhow in-house. En vellykket toptelefon kan så hjælpe med til at løfte TCL’s profil, der indtil videre har markeret sig mest med billige budget-klasse modeller.

I forbindelse med Mobile World Congress messen i Barcelona viser TCL den ret utraditionelle Ultra Flex telefon:

(Foto: TCL)

Umiddelbart ligner den en almindelig folde-telefon a la Samsung med et fleksibelt OLED display og et hængsel i midten. TCL mangler også en lille ekstern skærm på ydersiden.

Er det så en skrabet model? Slet ikke. Som noget nyt kan Ultra Flex både klappes indad og udad, Helt efter brugerens humør. Mage til alsidig mobil har jeg ikke set før.

Samsungs fint sælgende Galaxy Z Fold 3 eller den nyere OPPO Find N klapper indad lige som en bog. Et konstruktion, der kan kaldes for en ”innie.”

(Foto: TCL)

De har den fordel, at man beskytter den store og sarte skærm, når man folder telefonen sammen. Omvendt kræver dette design, at mobilen skal have et ekstra display til visning af f.eks. notifikationer om opkald, email, klokken osv. Ellers kan telefonen ikke bruges til noget, når den er lukket.

Denne skavank løses med et udadvendt design, som branchen også kalder for en ”outie”. Her sparer man et ekstra display, men udsætter dens store skærm for elementerne, stød, snavs, ridser osv.

TCL mener nu, at den ideelle løsning må være at bygge en smartphone, der kan begge veje. Selve konstruktionen kan minde lidt om en harmonika, som man kan dreje 360 grader. Lenovo har samme hængsel på nogle af sine Yoga 2-i-1 laptops.

(Foto: TCL)

Samsung vil uden tvivl argumentere for, at TCL’s hængsel er alt for sart og vil gå i stykker på nul-komma-fem. Det kan være svært nok at bygge OLED skærme, der kan foldes den én vej, kan være svært nok. At vride og klappe displayene endnu mere er for stor en risiko.

TCL hævder, at man har udviklet et hængsel og en ny type OLED skærm, der er mere holdbar og udsætter telefonen for mindre fysisk stress.

Helt færdig til storproduktion er opfindelsen dog ikke. På messen i Barcelona viser TCL kun den spændende Ultra Flex som en fungerende prototype. Om og hvornår telefonen kan købes, vil kineserne ikke fortælle….

(Foto: TCL)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbil med luft til håret