Intel bygger stort syd for grænsen

Samsung tager pc’er seriøst

(Foot: Samsung)

I dag åbner verdens sædvanligvis vigtigste mobiltelefon udstilling i Barcelona – MWC 2022, hvor årets vigtigste trends og tendenser vil være tydelige.

Årets MWC er dog præget af både Corona og Ukraine. Den russiske stand er lukket, og vigtige udstillere som Sony og Lenovo mangler.

Andre brager løs med fuldt drøn som f.eks. Samsung, der holdt sin forpremiere allerede søndag eftermidddag. Emne – nye Galaxy laptop pc’er.

Computere er ellers ikke, hvad vi kender Samsung mest for: Mobiltelefoner, tv-skærme og hårde hvidevarer ja, men laptops. Nej, og det er synd. For Samsung er dygtig til at bygge pc’er, hvor især skærme og det glatte ydre design vækker opmærksomhed.

Den nyue bourgogne-røde farve ser spændende ud for en laptop. (Foot: Samsung)

Det gælder også for den nye anden generation af Galaxy Book, der bl.a. har fået bedre webcams, stærkere processorer, længere levetid på en opladning og bedre integration med S pennen, som vi kender så godt fra Samsungs Note og Ultra telefoner. Desuden kommer Galaxy Book 2 i en smuk ny bourgogne-rød farve.

Fra begyndelsen vil der være tre udgaver – to-i-én modellerne Galaxy Book2 360 med S Pen, de mere konventionelt designede Book2 Pro med 5G mobiltelefoni og så en særlig Book 2 Business, der er mere robust og henvender sig til dem, som bærer meget rundt på deres laptop.

Book2 Pro og 360 fås med både 13,3 og 15,6 tommers skærme, mens Samsung kun vil levere Business med 14 tommer. Displayene er de samme farveglade Super AMOLED typer, som kendes fra Samsungs dyrere smartphones.

Samsung nøjes med Full HD skærme til sine laptops, men har øget lysstyrken til 500 nits og kontrasten til 1.000.000:1. Helt normalt på mobiler, men ikke på laptops.

Galaxy Book2 pc’erne fungerer fint med den S Pen, som vi kender fra Samsungs dyrere Note og Ultra smartphones. (Foot: Samsung)

 

Den store forskel på Galaxy Book2 Pro og 360 er 5G til førstnævnte, mens 360 er en 2-i-1 ”convertible” med drejelig skærm og pen til at skrive på den. I begge varianter er der tale om touch displays.

Som de fleste andre Windows laptops i de bedre klasser kommer Galaxy Book2 med Intels seneste 12. generation Core i5 eller i7 processorer. De fås med 8, 16 eller 32 GB hurtig DDR5 RAM og lagre på 256 GB, 512 GB eller 1 TB.

Grafikken håndteres af Intel Iris X chips, men Book2 Pro modellerne fås også med den helt nye og diskret opbyggede Intel Arc grafik-processor til billed-intensive opgaver.

De nye Samsung laptops ser elegante og slanke ud. De vejer fra kun 0,87 kilo for Book2 Pro, mens Book2 Pro 360 begynder ved 1,04 kilo. 15 tommers modellerne lægger mellem 1,17 og 1,41 kilo på vægten.

Business-mellem-modellen på 14 tommer er udstyret med ekstra sikkerheds-funktioner mod hacker- og malware-angreb. Laptoppen overvåges således konstant på både Bios og styresystem-niveau. Desuden er pc’en beskyttet i kernel og firmware med Microsoft Secured-Core.

Endelig kan Galaxy Book2 Business synkroniseres problemfrit med smartphone apps via Link til Windows. Så kan man f.eks. sende beskeder og lave opkald fra både mobil og pc.

Som nævnt er de indbyggede webcams i de nye Samsung Galaxy Book2 blevet forbedret til nu 1.080 punkters Full HD kvalitet. Samtidig er batterierne øget til 63 Wh på 13 tommerne og 68 Wh på 15 tommerne, hvilket skulle sikre op til 21 timer på en opladning.

Galaxy Book2  og 360 vil være i danske butikker fra april. Priserne begynder ved 5.700 kroner for en lille standard model, mens Pro udgaven letter ved 9.800 kroner. Går man efter de mere fleksible Book2 360 modeller, koster de mellem 8.500  og 10.500 kroner.

Galaxy Book2 Business kommer også i april, men kun i udvalgte markeder. Om Danmark er med, nævnes ikke. Priserne er derfor heller ikke angivet endnu….

(Foot: Samsung)

(Foot: Samsung)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Intel bygger stort syd for grænsen