Netflix afslører sine hitlister

Snart må du reparere din Apple selv

(Foto: QuinceCreative / Pixabay)

Apple er på mange måder en meget lukket verden: Ingen andre end Apple selv må f.eks. lave computere, tablets, ure eller mobiltelefoner, der kører med iOS eller MacOS styresystemerne.

Lige så lukket har Apple hidtil været, når det handlede om at få adgang til originale reservedele. Kun meget få autoriserede forhandlere og værksteder måtte købe dem.

Af samme grund eksisterer der en sand underskob af kopi-reservedele, som man aldrig ved, om de fungerer lige så godt som de originale. Apple siger selvfølgelig nej.

Nu skifter Apple imidlertid mening. Fra begyndelsen af næste år kan i første omgang ejere af iPhone 12 og 13 kunne reparere deres telefoner selv.

Fremover kan vi selv få lov til at reparere iPhones med originale Apple reservedele. (Foto: Wir sind klein / Pixabay)

De vil f.eks. kunne købe nye skærme, kamera-moduler og batterier direkte fra Apple. Så kan de udskifte de defekte ting hjemme på skrivebordet. Telefonen skal ikke forbi et dyrt værksted.

Indledningsvis ruller Apple sin nye ”selv-service” ud på det amerikanske marked. I løbet af 2022 vil den så blive udvidet til en række yderligere lande.

En præcis dato for Europa ville Apple ikke opgive ved annonceringen af reservedels-åbningen tidligere i dag.

Til gengæld ville Apple gerne fortælle, at den nye gør-det-selv service også vil blive udvidet til nyere Apple Macbooks og iMac computere med M1 processor. Ældre Mac’er er åbenbart ikke omfattet.

(Illustration: Apple)

Apple reagerer dermed på masser af kunde-ønsker og et stigende pres fra forbruger-organisationer, der truer med at trække Apple ind i en konkurrence-retssag.

På Apples hjemmebane i Californien fordrer politikerne, at der indføres en ”ret til reparation” og fri adgang til originale reservedele.

Tilsvarende har EU-parlamentet også nye regler på vej. Deres mål er ikke kun at bryde Apples monopol, men også at forlænge mobiltelefoners levetid, når ejeren selv kan reparere dem…

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix afslører sine hitlister