OnePlus har ny baby på vej

8 af 10 5G mobiler kører i Kina

(Foto: WeChat / Gizchina)

Kineserne bygger ikke kun de fleste 5G telefoner i verden – fra iPhone til Xiaomi. Kina har også langt de fleste 5G brugere i verden.

Ifølge en ny rapport fra Strategy Analytics har Kina nu over 450 millioner 5G brugere. Det svarer til 80 procent af samtlige 5G telefoner i anvendelse på denne klode.

Kina styrer sine 5G mobilnet fra over 1,15 millioner basestationer fordelt i det store land. Det er 70 procent af alle de stationer, der er aktive globalt set.

Ligesom i lille Danmark er 5G dækningen bedst i større byer, men 97 procent af alle kinesiske byer har 5G master installeret.

97 procent af alle byer i Kina skal i dag have antenner og basestationer til 5G telefoni. (Foto: Caeuje / Pixabay)

Næsten alle nye smartphones, som sælges i Kina i dag, kan køre med 5G. I Danmark er procenten også høj, men ikke helt så ekstrem.

Den hurtigere udbredelse forklarer analysefirmaet dels med en kraftig 5G markedsføring fra de kinesiske teleselskab og fra statsligt hold i landets ministerium for industri og informations-teknologi.

Dels at 5G processorer og radio-chips er faldet voldsomt i pris i det seneste år. Derfor kan man i dag købe 5G telefoner helt nede i økonomi-prisklassen. Det vil sige pænt under 2.000 kroner.

De største fabrikanter af 5G mobiler i Kina er Vivo og OPPO. De er søster-selskaber, og OPPO har for nylig overtaget OnePlus. Også Xiaomi og Apple sælger 5G telefoner i massevis på det kinesiske marked….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus har ny baby på vej