Elgiganten åbner i Magasin

Danmark er digital europa-mester

(Foto: Marvin Meyer / Unsplash)

Det er nok ikke alle danskere, der føler, at vores digitale tjenester er lige velfungerende. Infrastrukturen, der ligger nedenunder, er til gengæld i international klasse. Det synes også Europa-Kommissionen.

Den har nemlig sendt Danmark op på en europæisk førsteplads, når det gælder udrulning og anvendelse af digital infrastruktur som f.eks. bredbånd og mobiltelefoni med 5G.

Det sker i Europa-Kommissionens årlige rapport ”Digital Economy and Society Index 2021”, hvor Danmark er klatret helt til tops efter en tredjeplads sidste år. Rapporten har vurderet den digitale situation i 27 europæiske lande.

Den digitale udrulning har taget ekstra fart under Corona, hvor millioner af mennesker er blevet stærkt afhængig af en velfungerende digital infrastruktur til video.møder, hjemme-arbejde og fjern-undervisning.

Danmark scorer flere points end noget andet land i EU, når det gælder digital infrastruktur. (Grafik: Europa Kommissionen)

 

Udrulningen i Danmark er gået stærkere end i de øvrige EU-lande. Det viser sig bl.a i, at stadig flere af os har adgang til hurtigt bredbånd. Det er bestemt ikke en selvfølgelig overalt i Europa:

Kig bare på vores store nabo mod syd. Tyskland har mange sorte pletter med elendig internet-hastighed og dårlige mobilforbindelser.

Energistyrelsen roser den danske telebranche for årligt at investere store beløb i udrulning af bredbånd. I 2020 var det et rekord-beløb på over 10 milliarder kroner.

I dag har 96 procent af alle danske boliger og virksomheder adgang til bredbånds-forbindelser med 100 Mbit i sekundet i download og 30 Mbit i upload.

Derudover har Danmark i 2021 holdt auktioner over de sidste frekvensbånd til 5G. Alle frekvenser er nu  tilgængelige for mobiloperatørerne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elgiganten åbner i Magasin