It-branchen blomstrer som aldrig før

Mercedes får Dolby Atmos

(Foto: Mercedes-Benz)

Selvom auto-freaks naturligt nok fokuserer mest på motor og det ydre udseende af deres køretøj, ved alle, at den indendørs lyd også kan være meget vigtig.

De vil have et førsteklasses audio system i kabinen. Ikke mindst, når de betaler en formue for deres kærlighed på fire hjul.

Det ved man naturligvis godt hos Mercedes Benz, hvor man derfor har udbygget lydsystemerne i sine dyreste modeller med ægte Dolby Atmos surround sound.

Mercedes’ luksuriøse Maybach limousine bliver den første med Dolby Atmos surround sound i. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes fortæller, at Atmos bliver en del af lydoplevelsen i luksus-karrosserne i S-klassen og de endnu mere fornemme Maybach modeller. Det er biler i million-kroners-klassen.

Disse limousine kan Mercedes levere med et tysk Burmester high-end 3D eller 3D Hi-Fi system. Med Dolby Atmos forvandles bilerne til koncertsale på hjul, jubler Mercedes.

Op til 31 højttalere er indbygget i Mercedes’ dyreste modeller. Dertil kommer otte såkaldte “sound transducers”, der er integreret i sæderne. De skal give fører og passagerer en mere direkte og umiddelbar lydoplevelse, når de er ude at køre.

Den nye Dolby Atmos lydoplevelse er integreret med Mercedes digitale MBUX styresystem. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes er et af de første bilmærker i verden, der kan integrere Dolby Atmos i sine køretøjer. Atmos kendes ellers fra mange store lydanlæg til stuebrug.

I de tyske S-klasse og Maybach kabiner udnytter Dolby Atmos bl.a. seks 3D højttalere, der er anbragt i loftet over bilist og passagerer.

Nogle højttalere sidder også øverst i sæderne, så de kommer tæt på folks ører, mens de dybe toner formidles via en subwoofer i eget kabinet på 18,5 liter. Hele herligheden får musikken leveret af to forstærkere på tilsammen 1.750 watt.

Den allerførste Mercedes, der udstyres med Dolby Atmos, bliver Maybach fra sommeren 2022. Lige efter følger S-klassen og noget senere også andre modeller. Det vil bl.a. være den nye helt nye Mercedes-AMG SL luksus-sportsvogn….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

It-branchen blomstrer som aldrig før