Netflix åbner for spil

It-branchen blomstrer som aldrig før

(Foto: Arlington Research / Unsplash)

Danske it-virksomheder har nu tæt på 100.000 ansatte og søger fortsat nye folk. Omsætningen i første halvår af 2021 steg med 13,2 procent og eksporten med 20,2 procent.

It-branchen hører dermed ikke til de dele af dansk erhvervsliv, der klager over Corona krisen. Snarere tværtimod. Faktisk var årets første seks måneder de bedste nogensinde.

Samlet set omsatte danske it-virksomheder for 138,9 milliarder kroner fra januar til og med juni 2021. Samtidig har branchen fået 4.685 nye medarbejdere på et år, viser nye tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv.

”Digitaliseringen af erhvervslivet og hele samfundet har i den grad taget fart under Coronaen. It-leverandørerne har aldrig haft så travlt, som de har nu. Hver fjerde må sige nej til ordrer, fordi de ganske enkelt ikke kan skaffe folk nok til at løse de mange opgaver” fortæller Natasha Friis Saxberg. Hun er adm. direktør i organisationen IT-Branchen.

Danske it-firmaer kan simpelthen ikke skaffe kvalificeret personale nok. Inden længe vil der være 100.000 ansatte i branchen. (Grafik: IT-Branchen)

Det er heller ikke kun danske virksomheder, der efterspørger løsninger fra danske it-virksomheder. Også udlandet har under Coronaen fået øjnene op for dansk teknologi:

Eksporten er på blot ét år steget med 20,2 procent. Danmark eksporterer nu it-løsninger og ydelser for 48,2 milliarder kroner. Det svarer til, at over en tredjedel – 35,1 procent – af branchens samlede omsætning nu hentes i udlandet.

Bortset fra en kort opbremsning, da Corona pandemien var på sit højeste, er antalet af fuldtids-ansatte i den danske it-branche steget uafbrudt siden 2013.

De seneste tal viser, at branchen nu har 98.558 medarbejdere. Alene i det seneste år er der kommet fem procent flere. Mere præcist 4.685 hoveder.

Den danske it-branche har aldrig omsat så meget som nu. En tredjedel af pengene kommer fra eksport. (Grafik: IT-Branchen)

Størst efterspørgslen er der efter softwareudviklere med et plus på 12,6 procent. Ansatte i informations-tjenester er der kommer 7,8 procent flere af, mens it-konsulenterne er blevet 5,6 procent flere.

Lige nu har den danske it-branche akut mangel på 7.600 it-specialister. Om ni år vil det være 22.000.

Netop på grund af den enorme efterspørgsel på it-kompetencer, er lønnen i branchen allerede høj. Der er rift om specialisterne.

Ifølge IT-Branchen tjener man i gennemsnit branchen nu 51.210 kroner om måneden. Det svarer til en stigning på 2,3 procent på bare et år.

For at gøre sig lækre i konkurrencen om nye medarbejdere tilbyder flere og flere it-virksomheder derfor i dag fre dages arbejdsuger, fleksible arbejdstider og en bedre work/life balance….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix åbner for spil