Fastspeed er hurtigst

B&O er bæredygtig

(Foto: Bang & Olufsen)

Elektronik-affald hober sig op på lossepladser verden over. Hvert år kommer mere til, fordi vi lever i en brug-og-smid-væk kultur, hvor vi køber nye gadges hvert år.

Ifølge Global E-waste Monitor smed vi 44,4 millioner tons elskrot ud i 2019. Dette tal vil være næsten fordoblet inden 2030.

Man kan imødegå denne trend på flere måder: En af dem er at sørge for et mere effektivt genbrug af kasseret elektronik. En anden er at forlænge levetiden på sine nuværende apparater.

Danske Bang & Olufsen satser på løsning to og er netop blevet præmieret for sin indsats for at give produkter et ekstra langt liv.

Som den første højttaler i verden har Beosound Level fået tildelt et såkaldt ”Cradle to Cradle” certifikat. Oven i købet er der tale om en version 4, der er den mest ambitiøse standard for design og fremstilling af produkter, som bidrager til en bæredygtig fremtid.

Beosound Level er opbygget i moduler. Det gør højttaleren let at reparere og opgradere, så dens levetid forlænges. (Foto: Bang & Olufsen)

Filosofien bag Cradle to Cradle er at skabe en verden, hvor materialer ses som nærings-stoffer, der kører i en lukket cirkel og i sidste ende eliminerer alt affald.

I praksis opnår B&O dette mål ved at opbygge sin Beosound Level i moduler. Det gør højttaleren lettere at reparere og servicere.

Man vil også kunne opgradere Level med bedre enheder, batteri og elektronik, uden at hele højttaleren skal udskiftes.

Den slags går selvfølgelig ud over B&O’s omsætning her og nu. På den anden side giver det en bedre samfunds-mæssig samvittighed, og kunderne får mere ud af deres penge.

B&O’s produkter har jo altid været ret dyre, hvilket også gælder den elegante og bærbare Beosound Level. Den er udført i klassisk træ og forbindes til sine lydkilder via Wi-Fi….

Beosound Leve kan få sit indbyggede batteri ladet op magnetisk. (Foto: Bang & Olufsen)

(Foto: Bang & Olufsen)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastspeed er hurtigst