Disse mobiler købte vi i august

Windows 11 kommer 5. oktober

(Foto: Microsoft)

Sjældent har der været så meget diskussion online, før et nyt produkt dukker op, som i forbindelse med det kommende Windows 11.

Debatten har ikke som normalt kredset omkring de nye features, som 11. generation af Microsofts styresystem disker op med.

Hovedtemaet har snarere været, om Windows 11 kan køre på ens nuværende pc, eller om man er nødt til at købe ny computer for at få det nye styresystem ombord.

Microsoft har ikke været særlig god til at forklare sig og har skabt mere tvivl end forståelse for de tekniske aspekter af Windows 11.

Tilmed har Microsoft flere gange i de seneste par måneder justeret på de krav og specifikationer, som pc’er skal opfylde for at kunne køre styresystemet.

Den slags giver naturligvis en masse arbejde for it-konsulenter, men er bestemt ikke med til at øge tilliden til Microsoft.

De værste kritikere anklager ligefrem verdens største softwarehus for at gå hardware fabrikanternes ærinde ved at tvinge slutbrugerne til at købe helt nye pc’er. Også, selvom deres nuværende laptop eller desktop måske ikke er ældre end ét eller to år.

Spørgsmålet er, hvor mange pc-ejere der får dette svar på deres skærm, når de forsøger at opgradere til Windows 11. (Foto: Ubergizmo)

 

Nu er Microsoft så omsider kommet med noget mere konkret – nemlig en dato. Windows 11 vil være officielt tilgængelig fra den 5. oktober. Altså om godt en måned.

Denne tirsdag om fem uger vil den gratis opgradering fra Windows 10 til 11 begynde at rulle ud til egnede pc’er, som Microsoft kender via sin automatiske ”update” service.

Fra samme dato kan man købe de første pc’er, der har Windows 11 pre-loaded. Ifølge Microsoft er det bl.a. laptops fra Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung og Microsoft selv.

Regn dog ikke med, at hele Danmark og verden vil være fyldt med Windows 11 allerede midt i oktober. Microsoft vil rulle det nye styresystem gratis ud i flere faser. Først i midten af 2022 ventes alle de pc’er, der kan håndtere Windows 11, også have det ombord.

Den første udgave af Windows 11 vil heller ikke have den meget hypede feature ombord, som gør det muligt at køre Android apps på sin pc. Nu siger Microsoft, at funktionen “kan” komme, men ikke hvornår.

Desuden skal vi nok regne med, at Microsoft er færdig med at komme med ændringer i de tekniske krav til Windows 11. Først og fremmest, hvilke Intel og AMD processorer der er stærke nok.

Men ok – nu kender vi en dato, hvornår Windows 11 eventyret begynder…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i august