Køleskab til spilledåsen

Windows 10 slut i 2025

(Foto: Rob van der Meijden / Pixabay)

Når man som jeg var med til at arrangere den første Windows udstilling nogensinde i Bellacenter – Open Windows hed det – har man dels været med i mange år. Dels har man formentlig brugt Microsoft Windows nærmest i uendelig tid.

Er I f.eks. klar over, at Windows 10 snart har eksisteret i seks år? OK – der kommer løbende forbedringer, men sådan et stort skridt fornyelse i ideer og betjening kunne vi godt trænge lidt til.

Nu kunne det se ud, som om Windows 10 snart får en ende. Senest den 14. oktober 2025, meddeler Microsoft selv i sit netop opdaterede support dokument for det populære styresystem.

Timingen for denne diskrete meddelelse har i de senere timer skabt en masse rygter og gætterier på internet:

Microsoft holder nemlig sit Next Generation Windows online konference senere i juni. Betyder det så, at der ikke skal tales om nye forbedringer til Windows 10, men i stedet om et helt nyt styresystem?

Microsoft lokker med, at der er store nyheder på vej den 24. juni. (Foto: Microsoft)

Microsoft har lovet, at dette event den 24. juli skal vise den største opdatering af Windows i mange år.

Det mest optimistiske håber sågar på, at Microsoft vil afsløre Windows 11 ved den lejlighed. Eller skal et nyt styresystem have et helt andet navn for at skabe afstand til det gamle?

Det har Microsoft aldrig turdet gøre tidligere. Hidtil har verdens største software-hus følt sig forpligtet til sikre bagud-kompatibilitet med ældre versioner. Af hensyn til de millioner af brugere, som kører med gamle vinduer.

Holder den annoncerede dato vil Windows 10 Home og Pro nå at holde 10-års jubilæum. Det er uendelig lang tid it-historien. De to styresystemer begyndte at få support den 29. juni 2015. Historisk set er det faktisk lidt af en tradition for Microsoft.

Alle brugere af Windows – og for den sags skyld også MacOS, Android og iOS – ved, at de ældre versioner ender til en deadline.

Så er det slut med opdateringer, og man skal hurtigst muligt få opgraderet. Men det har man vel gjort for længst – ikke sandt?

Sådan så Windows 3 ud i 1990. (Foto: Wikimedia)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køleskab til spilledåsen