Apple vil spille klassisk

Nyt høreapparat er vandtæt

(Foto: Sonova)

Her på bloggen har jeg tit undret mig over, at høreapparater og øretelefoner lever hver sit liv, selvom teknologien i dem langt hen ad vejen er den samme.

Resultatet er, at trådløse øretelefoner i dag kan fås til små penge, mens moderne høreapparater koster 10-20 gange så meget. De bliver nemlig solgt gennem det offentlige sundheds-system og specialiserede høre-apparat-butikker, mens øretelefonerne kan købes overalt.

Når man kigger på de nyeste høreapparater, har de fået mange af de samme kvaliteter, der kendes fra gode øretelefoner. Det er f.eks. Bluetooth og streaming.

Samtidig har øretelefoner som f.eks. OnePlus Buds Pro fået features som høreprøver, som vi ellers kun kender fra ørelægen.

Den schweiziske høreapparat gigant Sonova gjorde et stort skridt imod en fusion af de to kategorier, da man tidligere på året købte det berømte tyske hovedtelefon- og mikrofon-mærke Sennheiser.

Phonak Audeo Life skal være det første høreapparat, der er helt vandtæt- Det betyder bl.a, at man kan have det på til en svedig motionstime eller glemme at tage det ud i under bruseren. (Foto: Sonova)

 

 

Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af den overtagelse. I hvert fald lægger den pres på danske GN, der sidder lidt i samme situation. Høreapparater sælges som GN og ReSound, mens øretelefoner til musik markedsføres som Jabra.

Næste vigtige skridt kom Sonova med i går: Da præsenterede datterselskabet Phonak verdens første høreapparater, der er vandtætte og har batterier, som kan genoplades. Kvaliteter, vi kender fra øretelefonerne.

Audeo Life er den nyeste model i Phonaks Paradise serie af små høreapparater, der f.eks. også fås med trådløs musik streaming.

Det vandtætte er nok den vigtigste nyhed: Den giver hørehæmmede idrætsfolk og motions-freaks helt nye muligheder. Ligesom de første sports-øretelefoner gjorde for nogle år siden, fordi de ikke tog skade af hverken sved i fitness-lokalet eller regnvejr udendørs.

Det nye Audeo Life kan tilmed tåle et dyk ned til 50 centimeter vand, hvis nogen skulle være så klodset at tabe høreapparatet i en stor vandpyt, i håndvasken eller i toiletkummen. På den anden side må det jo betyde, at man kan beholde sit høreapparat på, når man går i bruseren.

Phonak Audeo er markedets første høreapparat med trådløst opladeligt batteri – ligesom i øretelefoner. (Foto: Sonova)

 

 

De nye egenskaber skal være opnået ved, at Phonak bygger et særlig tæt og solidt cover til høreapparatet. Det er lakeret med et lag Parylene, der er med til at beskytte den sarte elektronik inde indeni.

Den anden store nyhed er, at Audeo Life indeholder opladelige batterier. Præcist som vi kender det fra trådløse øretelefoner. Slut med at pille rundt med bittesmå batterier, der skal udskiftes hver anden dag og bestilles online.

Også i forhold til miljøet er det et fremskridt, fordi langt fra alle husker at lægge de bittesmå batterier til genbrug. De ryger ud med det almindelige husholdnings-affald.

Opladningen foregår via den medfølgende bæreæske, som meget flot kaldes for ”Phonak Charger Case Go.” Æsken bruger magneter til at holde høreapparaterne på plads og kan selv blive fyldt op med ny energi via et USB-C kabel….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple vil spille klassisk