Så meget arbejder vi hjemmefra

Apple Watch får stærk rival

(Foto: Maxwell Ridgeway / Unsplash)

Apple Watch skal ikke længere have lov til at løbe så let med markedet. Verdens mest solgte smartwatch får nu seriøs konkurrence fra to af tech-verdenens andre giganter – Google og Samsung.

De to har hidtil kørt med hver sit styresystem på smartwatches. På Samsungs Galaxy ure hedder det Tizen, mens Google leverer det Android-baserede WearOS til en lang række urmærker.

Den nye “forlovelse” mellem Samsung og Google betyder i praksis, at verden fremover vil være alle andre mod Apple Watch.

Det vil formentlig kunne ryste ved Apples dominans, der levede højt på, at ingen konkurrent havde samme udvalg af apps og tilbehør til sine smarte ure. Det får de nu.

(Foto: Google)

WearOS har længe trængt til en opdatering, mens Apple lancerede flere og flere avancerede nye features til sit WatchOS. Det gælder ikke mindst inden for det vigtige område sundhed og helbred.

Google har offentliggjort en del detaljer om den næste – fælles – generation af WearOS. Dn skal bl.a. sikre længere batteri-levetid, bedre navigations-apps, nemmere betjening og et større udvalg af helbreds-relaterede features. Med andre ord det bedste fra de to hidtil konkurrerende smartwatch platforme.

Man skal også kunne skifte let og elegant mellem apps via en fysisk knap på urkassen. Desuden vil man kunne ”swipe” mellem langt flere apps end i dag.

Det nye WearOS vil naturligvis udnytte potentialet i talestyring med Google Assistant. Noget, som ejere af Samsungs ure har savnet.

I al hemmelighed skal Google og Samsung have arbejdet på at udviklet både hurtigere processorer og et bedre styresystem:

(Foto: Google)

Google lover f.eks, at apps vil starte 30 procent hurtigere op end i dag. De vil derudover få smukkere animationer og mere rykfri overgange mellem funktioner.

Forlovelsen ser både ud til at være en fordel for Google og Samsung. For Google naturligvis, fordi der kommet er stort navn i stalden. Men også fordi det nye WearOS vil være et stort skridt frem for urfabrikanten Fitbit, som Google købte for nogle måneder siden.

Vi kan formentlig se frem til et helt nyt fitness- og helbreds-område, som både Fitbit og Samsung bidrager til.  Det vil sige apps til alt fra sports-grene til søvn-overvågning, blodtryks-måling – og hvem ved – blodsukker kontrol for diabetikere.

Dertil kommer naturligvis opfriskede versioner af Googles egne ur-relaterede apps som Maps, YouTube Music eller Pay. Også Spotify har meldt sin ankomst.

Opdateringer til det nye WearOS vil begynde omkring 1. juni. Fitbit siger, at man arbejder på en række ure med det nye styresystem, og Samsung lover, at firmaets nuværende Galaxy watches med Tizen vil få opdateringer tre år frem i tiden….

(Foto: Google)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget arbejder vi hjemmefra