Køber du online i Kina?

Når spil giver bedre form

(Foto: Playpulse)

Her i Corona perioden, hvor fitness centre og sportsklubber har været lukket, har danskerne måttet holde sig i form på egen hånd. Typisk ved at jogge udendørs eller sætte sig på en motionscykel hjemme i stuen.

Selvom moderne motionscykler er født med farveskærme, hvor man kan vælge musik og demo-videoer, er de ikke vildt underholdende. Især, hvis man bruger dem alene.

Playpulse One prøver at hjælpe over den hurdle, som tit er med til at dæmpe motivationen. Den nye fitness-gadget kombinerer nemlig en motionscykel og en spillekonsol.

Og hvad der måske nok er den største nyhed: Når brugeren knokler afsted i pedalerne, bliver han eller hun en del af selve computerspillet.

Playpulse One kommer med en stor 24 tommers touch skærm, der både kan vise spil, tv, video og styre motionscyklen. (Foto: Playpulse)

Idemanden bag Playpulse One er nordmanden Kristoffer Hagen, der har studeret idræt og gaming på Norges Tekniske Universitet.

Hagen slog pjalterne sammen med den tidligere Microsoft udvikler Stian Weie og den professionelle iværksætter Erling Magnus Solheim. Målet var at bygge en kommerciel version af den spille-cykel, der stod i laboratorierne i Oslo.

Kigger man lidt nærmere på den egentlig ret konventionelt udseende Playpulse One, vil man bl.a. opdage to spil-controllere, der er integreret i cykelstyret.

De arbejder sammen med sensorer i pedalerne og måler samtidig puls og hjerterytme via rytterens hænder på styret.

Jo mere man tramper i motionscyklens pedaler – desto bedre klarer man sig i de integrerede computerspil. (Foto: Playpulse)

Det hele koordineres på en computer, der sidder i motionscyklens styr. På den måde kan rytterens fysiske præstationer indgå i et af de spil, der vises på cyklens store 24 tommers touch skærm.

Jo hurtigere, brugeren tramper i pedalerne, desto bedre klarer hun eller ham sig i videospillet.

Fra begyndelsen tilbyder Playpulse fire forskellige spil, men flere er på vej fra forskellige softwarehuse:

Motionisten kan enten spille mod sig selv og cyklens computer. Eller rytteren kan deltage i en hold-konkurrence online, som andre Playpulse One brugere verden over medvirker i.

Playpuse har indbygget spilcontrollere i cykelstyret. (Foto: Playpulse)

Selvfølgelig kan skærmen på den spilleglade motionscykel også bruges til mange andre ting. Den kan f.eks. vise streamede film og tv-serier, eller man styrer sine motions-programmer fra dem.

I den forbindelse tilbyder Playpulse en skæg lille feature: Tv-programmet kører kun, når brugeren tramper i pedalerne. Standser motionen, stopper billedet.

Playpulse One cyklen kan nu købes til en introduktions-pris på 1.199 dollars eller ca. 7650 kroner. Fra efteråret stiger prisen til knap 2.000 dollars.

Med i prisen følger seks måneders gratis abonnement på computerspil. De skal senere koste 20 dollars om måneden….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køber du online i Kina?