Vil Huawei køre Porsche?

Hurtigt internet i hele DK?

(Foto: Norlys)

I det seneste år har mange danskere arbejdet hjemmefra, og børn er blevet hjemmeskolet.

Adgang til en god og hurtig bredbånds-forbindelse for hele familien har derfor været en nødvendighed i de fleste hjem.

Heldigvis er Danmark et af de lande, hvor det rent faktisk kan lade sig gøre. Nemlig at mange kan få en hurtig og stabil internet linie.

En fuldstændig dækning, hvor danskere i alle hjørner af landet har adgang til et stærkt bredbånd, må vi dog vente på i fire-fem år.

Sådan vil dækningen af hurtigt bredbånd se ud om fire-fem år. (Illustration Energistyrelsen)

Ifølge en ny fremskrivning fra Energistyrelsen vil 99 procent af alle danske boliger og virksomheder først få høje bredbånds-hastigheder fra midten af 2020’erne.

I øjeblikket har seks procent af danskerne ikke adgang til hastigheder på mindst 100 Mbit i sekundet download og 30 Mbit/s upload. Om fire-fem år vil det kun være én procent.

I midten af 2020’erne vil der stadig være mellem 22.000 og 26.000 adresser, som må klare sig uden hurtige netforbindelser, vurderer Energistyrelsen.

Det er mellem 4.000 og 5.000 færre end i et tilsvarende estimat fra for et år siden. Forklaringen er, at teleselskaberne konkurrerer hårdt på at rulle hurtigt bredbånd ud mange steder i landet.

Tele- og energiselskaberne har travlt med at rulle nye fiberkabler ud mange steder i Danmark. (Mika Baumeister / Unsplash)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil Huawei køre Porsche?