Galaxy S21 FE til august?

Bedre internet i hele landet

(Foto: Aleks Marinkovic / Unsplash)

En tur i sommerhus væk fra hverdagens stress og jag behøver ikke længere betyde, at ens internet forbindelse også går voldsomt ned i tempo.

Ifølge Energistyrelsen har især Danmarks landzoner fået bedre bredbånds-forbindelser i det seneste år. Heriblandt også en række populære sommerhus områder.

I dag har 81 procent af de danske sommerhuse adgang til rigtig hurtigt internet på med download hastigheder på mindst 100 Mbit i sekundet og uploads på over 30 Mbps.

Det betyder, at man uden problemer kan streame de nyeste film og tv-serier eller kaste sig ud i online spil, hvis vejret skulle svigte, mens man holder sommerferie i Danmark.

Mens landene sydpå i Europa kan prale af varmere temperaturer, lægger Danmark sig i spidsen, når det gælder gode bredbånds-forbindelser i sommerhus områder.

Dermed er der nok et godt argument for at holde sin ferie i Danmark, og for at udenlandske turister vælger danske sommerhuse som destination.

Også Danmarks faste boliger og virksomheder har nydt godt af den bredbånds-udrulning, som har fundet sted det seneste år.

Den såkaldte restgruppe af boliger og virksomheder, som ikke har adgang til lynhurtigt bredbånd på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, er reduceret med 22 pct.

Det betyder, at 27.000 flere bolig- og virksomheds-adresser har fået adgang til de hurtige hastigheder.

Sammenlagt har 96 procent af alle danske boliger og virksomheder nu adgang til et godt bredbånd.

Kun Malta har bedre bredbånds-udbredelse end Danmark i Europa. (Grafik: EU-Kommissionen og Energistyrelsen)

 

”Hvis der er noget, hjemmearbejdet under Corona har lært os, er det, at alle har brug for hurtigt og stabilt internet. Om man bor midt i byen eller ude på lande,t skal ikke være afgørende for, om man har en god netforbindelse.” siger siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

På Energistyrelsens hjemmeside Tjekditnet.dk kan du finde informationer om bredbånds-dækningen i Danmark. Du kan slå din adresse op og se hvilke udbydere, der udbyder bredbånd på adressen

Fakta om bredbånd i Danmark

  • 96 procent af boliger og virksomheder har adgang til mindst 100/30 Mbit/s.
  • 97 procent af boliger og virksomheder har adgang til mindst 30/5 Mbit/s.
  • 98 procent af boliger og virksomheder i byzone-områder har adgang til mindst 100/30 Mbit/s
  • 84 procent af boliger og virksomheder i landzone-områder har adgang til mindst 100/30 Mbit/s. En stigning på knap 35 procent siden 2015.
  • 81 pct. af sommerhusene har adgang til mindst 100/30 Mbit/s. Det er otte procent flere end i 2020.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galaxy S21 FE til august?