Nu bliver sportstøj rigtig klogt

94 pct. af os har hurtigt bredbånd

(Foto: Fancycrave1 / Pixabay

I disse år går det stærkt med udrulning af bredbånd i Danmark.

94 procent af alle i vores lille land har i dag adgang til internet hastigheder på mindst 100 Mbit i sekunder som download og 30 Mbit som upload, fortæller Energistyrelsen.

Hen mod midten af 2020’erne vil det være mellem 98 og 99 procent. Altså praktisk talt alle danskere. Også dem ude på landet eller på de små øer.

Hurtigt bredbånd er blevet ekstra aktuelt og nødvendigt i de seneste halve år, hvor hundrede-tusinder af danskere blev tvunget til at arbejde hjemmefra som følge af Corona krisen.

Ifølge Energistyrelsen har det været muligt for langt de fleste, der har haft brug for det. Dog ikke for alle.

Hverken fibernettet i jorden eller det mobile internet dækker nemlig Danmark 100 procent med hurtige hastigheder.

Så mange vil mangle hurtigt bredbånd om fem år. (Grafik: Energistyrelsen)

 

Mellem 26.000 og 31.000 private hjem og virksomheder vil stadig mangle det hurtige bredbånd i 2025. Det er næsten 100.000 færre end i dag, hvor den såkaldte ”restgruppe” omfatter 124.000 adresser.

”Samfunds-situationen under COVID-19 har vist, at danskernes adgang til stabilt og hurtigt internet er afgørende for, at vores land kan fungere,” siger Janni Torp Kjærgaard. Hun er vicedirektør i Energistyrelsen.

 

”Vi er heldigvis på rette vej mod, at alle danskere får adgang til hurtigt internet på mindst 100/30 Mbit/s. Det skyldes primært, at vi har en række eget ambitiøse tele- og energiselskaber, der investerer massivt i udrulningen af bredbånd,” fortsætter hun.

Energistyrelsens prognose viser, at der er store regionale forskellige på, hvor hurtigt danskerne kan få adgang til det hurtige net.

Langsomst går det i Region Hovedstaden, hvor 31 procent af adresserne vil mange hurtige internet i 2025.

Det går også sløvt i Syddanmark, hvorimod nordjyderne næsten alle sammen vi have et godt bredbånd i de næste år….

Danske tele- og energi-selskaber kappes i øjeblikket om at lægge fiberkabler i den danske jord. (Foto: Anne Verschraagen / Pixabay).

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver sportstøj rigtig klogt