Lav din egen læbestift på mobilen

Danmark er dyrt

(Foto: Steve Buissinne / Pixabay)

De fleste vil nok være enige i, at Danmark er et dyrt sted at leve. Det oplever mange måske stærkere end før her under Corona:

Nu, hvor folk arbejder hjemmefra, skal de f.eks. ikke købe flere mad- og drikkevarer. Slut med billige måltider fra kantinen og de gratis sodavander i firmaet.

Andre, der bor tæt på grænserne til Tyskland eller Sverige, mærker det også. De kan ikke lige smutte uver grænsen for at købe billigt øl, slik, sodavand eller madvarer.

Selv uden disse genvordigheder har Danmark været dyrt at leve i gennem mange år. Det kan man f.eks. få bevis for ved at studere de mange statistikker, som hjemmesiden Numbeo producerer hvert år.

Den seneste nye er ”Cost of Living Index 2021”, der placerer Danmark som det sjette-dyreste sted at bo i verden.

Kig efter de røde farver, og I vil vide, hvor der er dyrest at bo i verden. (Infografik: Numbeo)

På de to øer Jersey og Bermuda sparer man måske en masse i skat. Til gengæld er leveomkostningerne 50 procent højere end I New York – og dermed de højeste på denne klode.

I Danmark lever vi ni procent billigere end i USA’s største by, men det er stadig dyrt i forhold til 132 andre lande, som Numbeo har målt udgifterne i.

Danskerne betaler således mere for at leve end indbyggerne i f.eks. Sverige, Luxembourg, Japan og Singapore, mens vi kan glæde os en smule over, at normænd, islændinge og schweizere bor endnu dyrere.

Numbeo indregner ikke engang huslejer eller boligpriser i sit  ”Cost of Living” indeks. Det bygger udelukkende på varepriser i f.eks. supermarkedet, restauranter, transport samt services som børnehaver, plejehjem osv.

Her er så verdens 10 dyreste lande at bo i her og nu. Tallene er relative og sammenlignet med New York, der har indeks 100:

  1. Jersey – 155,59
  2. Bermuda – 145,07
  3. Schweiz – 131,75
  4. Norge – 106,09
  5. New York- 100,00
  6. Island – 96,77
  7. Danmark – 91,67
  8. Luxembourg – 88,28
  9. Japan – 87,77
  10. Israel – 86,63

De to billigste lande i verden er Pakistan og Libyen. Her ligger omkostnings-indekset helt nede på 21,59 og 22,32….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din egen læbestift på mobilen