Nu bliver Sony tv rigtig kloge

Lenovo laptop får 5G

IdeaPad 5G. (Foto: Lenovo)

Lenovo forbedrer nu sin familie af IdeaPad computere med en håndfuld nye laptops og en ny Tab P11 tablet.

Størst interesse samler sig om laptops, der får og den seneste nye 5G mobil teknologi. Køberne kan desuden vælge, om de vil have deres nye bærbare pc med Intel Core eller AMD Ryzen motorer ombord.

Computerne fås enten i ”cloud grey” eller ”storm grey”. Skærmene er nu i 16:10 format og fås med flot bedre end 2K visning. Det sker med den fulde RGB skala i 100 procent.

Lenovos IdeaPad 5i Pro kan købes med Intels 11. generation Core i7 processorer med 16 GB RAM på toppen. Grafikken håndteres så af en NVidia MX450 chip.

Skærmene er på enten 14 eller 16 tommer:

Den lille udgave viser 2,8K grafik, 400 nits lysstyrke og en hurtig 90 Hz opdatering af billedet. Det vil sige, at skærmens indhold fornyes 90 gange i sekunder.

Den nye superlette Lenovo laptop fås med 5G mobiltelefoni via et indbygget SIM-kort. (Foto: Lenovo)

Med 120 Hz er den større skærm endnu hurtigere. Den er knap så lysstærk – 350 nits – og den kan ”kun” vise billeder i 2,5K.

De to IdeaPads byder også op en såkaldt ”time-of-flight” sensor. Den kan sætte videoer på pause, når brugeren forlader laptoppen. Eller sensoren tænder en alarm, hvis laptoppen bliver flyttet, mens ejeren har ryggen til. Smart.

Endelig har de nye IdeaPads et infrarødt kamera, der bruges til at logge sig ind med Windows Hello.

Skal laptoppen bruges meget i marken, hvor kontakt med internet og firma foregår via mobiltelefon nettet, har Lenovo det helt rigtige med sin ultra-bærbare IdeaPad 5G.

Den har lynhurtig 5G kommunikation og som noget meget specielt hverken ”motor” fra Intel eller AMD.

I stedet kører den med en Snapdragon 8cx processor fra Qualcomm – et chip-mærke, vi ellers mest kender fra Android telefoner.

Lenovos nye IdeaPad 5i Pro fås med enten Intel eller AMFD motor. (Foto: Lenovo)

IdeaPad 5G vejer kun 1,2 kilo og måler 14,9 tommer på sit tykkeste sted. Skærmen er som standard på 14 tommer og med 300 nits lysstyrke. Batteriet er på 51 WHr, hvilket skulle sikre op til 20 timer på en opladning.

I alle Lenovo laptops  sidder Vanta app’en, som nu får ekstra features. Det er f.eks. bedre kontrol med strømforbruget og skærpet sikkerhed.

Den nye IdeaPad 5G kommer først til Danmark til maj. Derfor er priserne på den kommunikative letvægter ikke klar endnu. Det er de til gengæld for de øvrige nye IdeaPads:

IdeaPad 5i Pro med Intel processor og 14” skærm skal koste fra 699 euro eller godt 5.200 kroner. Den samme laptop med 16 tommer display kræver 899 euro eller ca. 6.800  kroner i pengepungen.

Vil man hellere have Lenovo laptoppen med AMD processor, begynder priserne ved 799 euro med 14 tommer skærm. 16 tommer versionen koster fra 999 euro.

Alle ideaPad 5i Pro modeller ventes i danske butikker fra marts….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver Sony tv rigtig kloge