Konsol med kylling i

Hvem pynter træet?

(Foto: Free-Photos / Pixabay)

Mens julemandens fabrik enten ligger i Laplands skive eller på Nordpolen ved Grønland, er det andre mennesker, som må påtage sig den hårde opgave at jule-pynte huset eller måske allervigtigst – juletræet.

I mange familier er det far, som gør det, uden at børnene må se det – i andre mor. Hos nogle er juletræets udsmykning blevet en hel familie-begivenhed

Men i virkeligheden er det helt andre, som står bag pynten. Det opdager man, når man kigger på, hvor juledekorationerne stammer fra.

Så er vores juletræer faktisk meget kinesiske.

Ifølge FN’s UN Comtrade database står Kina for 70 procent af verdens eksport af juletræs-belysning og 83 procent af de andre former for træ-udsmykning som kugler, figurer osv.

Det eneste sted, hvor kineserne ikke har fingre i vores juletraditioner er, når det gælder ægte træer – de er som regel danske – og når vi bruger ægte stearinlys.

Kinas eksport af julepynt havde en værdi af 40 milliarder kroner – 6,47 mia. dollars – 2019. Det får de andre i verdens Top-5 i juledekorationer til at ligne dværge….

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konsol med kylling i