Alexa er kommet til Windows

Mega Cities vinder frem

I 2030 vil der være op mod 40 ”mega cities” i verden. Det er byer med mindst 10 millioner indbyggere.

De fleste af nutidens kæmpebyer ligger i dag i udviklingslande med Mexico City eller Lagos i Nigeria som to af de mest kendte.

I fremtiden vil de store byer i den udviklede del af verden følge efter, men nå Guangzhou vil de næppe. Hverken i indbyggertal eller økonomisk formåen. Guangzhou er klodens største sammenhængende byområde med 14,5 millioner indbyggere.

I 1950’erne blev New York den første by i verden med over 10 mio. indbyggere. I de kommende år vil det være afrikanske storbyer med hastigt voksende indbyggertal som Luanda i Angola og Dar es Salaam i Tanzania, der bliver de næste ”mega cities”.

Denne nye infografik fra Statista viser, hvor stor en procentdel af megabyernes brutto national produkt (GDP) kommer fra en række af verdens største bysamfund. Det tal fortæller en masse om, hvor udviklet den pågældende by er.

I New York kommer 90 pct af omsætningen i dag fra service økonomien. I London og Paris er procenten næsten lige så høj. I Lagos er den derimod kun 60 pct, fordi byen ligger i Afrika….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alexa er kommet til Windows