Smart samarbejde

Venezuela har de smukkeste

(Foto: Miss International)

Glamour, badedragter og nationale interesser?

Den særlige verden af internationale skønheds-konkurrencer kan virke fascinerende på nogle og frastødende på andre.

Under alle omstændigheder er det ret eksotisk, hvor vinderne stammer fra. Hvilke lande i verden har mon de skønneste kvinder?

Lad mig afsløre det med det samme. Danmark er ikke med i Top-10 af lande, der har leveret de fleste vindere i de store miss-konkurrencer.

Sverige er med, England og USA ligeså. Ellers skal vi forb Sydamerika, Asien og Karibien for at finde de fleste miss-vindere gennem historien.

Venezuela har allerflest med 23 titler blandt de fire største skønheds-konkurrencer i verden – Miss World, Miss International, Miss Earth og Miss Universe. Tilsammen kaldes de ofte for Big Four.

(Infografik: Statista.com)

Ifølge analysefirmaet Statista er Miss Universe og Miss World de ældste blandt de fire store i business.

Førstnævnte er britisk styret og indledte sin miss-søgning i 1952. Miss World er amerikansk og et år ældre.

Når man kigger på statistikkerne, kunne det godt se ud, som om de to lande favoriserede deres egne unge damer. USA har f.eks. vunder Miss World flest gange – otte for at være præcis.

Japanerne er mere beskedne af sig. Selvom de ejer Miss International titlen, har de kun uddelt den en enkelt gang til en japansk skønhed.

Den fjerde konkurrence – Miss Earth – har sin oprindelse i Filippinerne, men har kun eksisteret siden 2001.

Derfor er det begrænset, hvor stor indflydelse den har haft på filippiske kvinders placering som nummer to i verden efter Venezuela. Ud af 15 miss-vindere fra Filippinerne kommer kun fire fra Miss Earth.

Miss Universe, Miss World og Miss International titlerne for 2020 er ikke blevet uddelt endnu. Også her har Corona krisen sat sine aftryk….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart samarbejde