iPhone 12 er glimragende til foto

Små æsker slår store billeder op

Den lille Epson EF11 projektor kan f.eks. stilles på et køkkenbord….

Moderne video-projektorer vinder indpas hos folk, der ikke vil have tv-skærmen til at stå og dominere i dagligstuen eller i mødelokalet, når den alligevel ikke er i brug.

En gråsort flade på en kvadratmeter eller mere pynter jo ikke ligefrem i landskabet blandt et ellers smagfuldt møblement.

Det giver video-projektorerne en oplagt chance. De fylder ikke særligt meget i sig selv og kan i dag stilles helt op til væggen.

Epson har præsenteret en række nye og små laser-baserede projektorer til sin familie af EpiqVision modeller. De tilbyder bl.a. integreret Android TV og lydsystemer fra musik-specialisterne hos Yamaha.

…hvorfra den viser 150 tommer store tv-billeder op på væggen af, hvordan den lækre menu tilberedes. (Foto: Epson)

EF-11 og EF-12 er de mindste projektorer med tre LCD laser-lamper i, som Epson nogensinde har lavet. De vejer under 2,5 kilo og kan nemt flyttes rundt fra lokale til lokale, hvor de kan vise tv og computerspil i formater op til 150 tommer.

Projektorernes reaktions-hastighed er samtidig tilstrækkelig til sport, og laser-beamerne gør, at man også kan bruge Epson nyhederne udendørs. Dog næppe i direkte sollys.

Som den første Epson projektor kommer EF-12 med Yamaha lyd integreret. Det betyder f.eks, at man kan bruge projektoren som en trådløs, smart højttaler.

EF-12 har også Android TV, så man kan koble sig direkte på Google Play, YouTube og andre populære apps.

Epsons LS300 projektor kan placeres helt op ad væggen og alligevel blæse tv-billeder på 120 tommer op i Full HD kvalitet. (Foto: Epson)

Desuden kan man via integreret Chromecast sende sine film og tv-serier direkte op på en storskærm fra en iPhone / iPad eller en Android telefon og tablet. Windows-pc’er, Mac’er og Chromebooks kan også forbindes uden problemer.

Endelig kan man betjene Epson EF-12 med Google Assistent og stemme-styring. Med andre ord bliver projektoren en del af det moderne smarte hjem.

Epson EF-11 er en mindre og billigere udgave. Projektoren måler således kun 18 cm i bredden og  kan projicere op på næsten alle overflader, uden at der er brug for en decideret skærm.

EF-11 kommer med Miracast, der giver adgang til indhold fra både mobiltelefoner, tablets og alle andre smarte enheder.

Epsons lille EF12 projektor vejer kun 2,5 kilo og kan tages med overalt, hvor der er et trådløst netværk til stede. (Foto: Epson)

Både Epson EF-11 og EF-12 viser billeder i samme øjeblik, de tændes og forbindes til det trådløse Wi-Fi netværk. EF12 har autofokus korrektion, mens EF-11 kommer med HDMI-port til eksterne enheder.

De to EpiqVision LS300 Smart Streaming Laser projektorer fås enten i hvidt eller sort. De er beregnet til placering helt tæt op ad væggen og kan kaste billederne op i 120 tommer.

Ligesom EF-12 har LS300 indbygget Yamaha lyd og Android TV. Det gør nyheden til et reelt alternativt til et konventionelt tv-apparat, når man også bruger Epsons SilverFlex skærme på 100 eller 120 tommer.

Epson EF-11 koster  8.900 kroner og EH-12 ca. 10.850 kroner. De danske priser for LS300 fremgår ikke af Epsons hjemmeside, men i USA koster projektoren 3.000 dollars inklusive en 100 tommers skærm og 4.000 dollars med en 120 tommers. Det svarer til ca. 19.000 og 25.500 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 12 er glimragende til foto