3 dobler op i vinter

iPhone 12 er glimragende til foto

(Foto: Apple)

Selvom Apple har brugt mange kræfter på at bevise det modsatte, har iPhones haft svært ved at overbevise seriøse fotografer om, at deres indbyggede kameraer hører til i topklassen.

Det gælder ikke mindst hos de seriøse billedfolk hos det franske test-laboratorium franske DxOMark.

Det betragtes af mange som referencen, hvis resultater alle sammenligner sig med. Især, hvis ens kameraer opnår flotte resultater.

Indtil nu har Apple haft svært ved at placere en iPhone i Top-10 hos DxOMark, hvis toplister har været domineret af mobiler fra Huawei, Samsung, Xiaomi og Vivo.

De tider er forbi nu.

De kritiske fotografer fortæller, at Apples nye iPhone 12 Pro Max telefon tager fint detaljerede billeder indendørs med øjenvenlige farver. (Foto: DxOMark)

På den netop udsendte hitliste er Apple strøget direkte ind på DxOMarks fjerde- og femteplads. Kun Huawei og Xiaomi har stadig kamera-mobiler, der er en smule bedre.

DxOMarks fotografer mener, at Apple omsider har indset, at man ikke kan nøjes med middelmådig kamera hardware og redde tingene med god software, hvis man vil helt til tops.

Kinesiske og koreanske fabrikanter har vist, at objektiver, linser og billed-sensorer er lige så vigtige på smartphones som på ”rigtige” fotokameraer.

De franske fotografer roser bl.a. Apples iPhone 12 Pro for mobilens 12 megapixel (MP) standard sensor, den 12 MP vidvinkel og dens telezoom på 12 MP. De får modellen til at lande på en flot femteplads i verden.

På papiret er specifikationerne ellers de samme som på sidste års iPhone 11 Pro Max model. Men ét eller andet må Apple have gjort bedre, for farverne er mere præcise, eksponeringen glimrende og autofokus helt fremragende. Kun zoom’en er en svaghed på iPhone 12 Pro.

Den større og dyrere iPhone 12 Pro Max har næsten identisk bestykning, men zoomen er udvidet fra 2 gange til 2,5x. Desuden har Max fået en bedre billed stabilisering (OIS).

Ifølge DxOMark sætter Apples nye LiDAR sensor til digital afstands-måling nye standarder for autofokus, men er til gengæld ikke lige sagen, hvis man arbejder meget med Bokeh effekter. Det er, når hoved-motivet i billedet står skarpt i forgrunden, mens baggrunden fader ud.

Visse begrænsninger i det dynamiske område og temmelig meget støj i fotos taget under svære lysforhold forhindrer til sidst den store iPhone i at overhale Huawei og Xiaomi og nå helt til tops.

Her til sidst er DxOMarks aktuelle Top-10 over verdens bedste kamera-mobiler:

  1. Huawei Mate 40 Pro – 136 points
  2. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133
  3. Huawei P40 Pro – 132
  4. Apple iPhone 12 Pro Max – 130
  5. Apple iPhone 12 Pro – 128 points
  6. Xiaomi Mi 10 Pro – 128
  7. Vivo X50 Pro+ – 127
  8. OPPO Find X2 Pro – 126
  9. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 126
  10. Honor 30 Pro+ – 125 points

 

Udviklingen i mobiltelefonernes kamera kvalitet har været imponerende. For to år siden var det næsten umuligt at opnå 100 points hos DxOMark. Nu ligger grænsen langt over 130….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 dobler op i vinter