Disse tv-serier elsker vi

Dropbox går efter familier

(Foto: Marvin Meyer / Unsplash)

Lager-services i ”skyen” som f.eks. Dropbox benyttes typisk af en enkelt person eller en virksomhed til opbevaring af store mængder data, fotos osv.

Dropbox mener nu, at familier eller mindre grupper af mennesker også kunne have stor glæde af ”cloud’en” til at deles om fælles oplevelser, dokumenter osv.

Dropbox har derfor lanceret en ny Family service, der giver adgang til 2 TB – 2.000 GB –  af fælles data, som op til seks forskellige brugere kan få adgang til.

Ud over den private lagerhal på nettet stiller Dropbox også en ”Family Room” folder til rådighed, der gør det muligt for andre personer at se, hvad der er uploadet af ting.

Brugere kan uploade fotos, videoer, tegninger, opskrifter, rapporter og andre filer, der f.eks. også kan omfatte Google Docs indhold.

Family fungerer smertefrit sammen med alt fra Windows  pc’er og Macs til moderne smartphones. . Desuden kan man med et par enkelte klik overføre alle sine fotos og videoer fra Facebook til Dropbox.

Filerne kan markeres som “fælles”, så alle i familien kan se med. Eller de mærkes som ”private”, så kun uploaderen selv kan kigge på dem.

Dropbox stiller en række ekstra features til rådighed for Family medlemmer som f.eks. Dropbox Passwords og Dropbox Vault. Desuden kan Family sættes til tage automatisk backup af brugernes pc, mobiltelefon osv.

Dropbox Passwords gør det muligt at skabe og gemme stærke kodeord centralt til de forskellige online tjenester, de anvender. Kodeordene kan så synkroniseres på tværs af de enheder, man har i brug.

Tilsvarende sørger Dropbox Vault for, at udvalgte dokumenter gemmes ekstra sikkert med pinkode, fingeraftryk eller ansigts-genkendelse. Det kunne f.eks. være papirer til bank, skat og moms.

Det nye Dropbox Family abonnement skal koste 17 dollars eller ca. 110 kroner om måneden. Det er billigere end to traditionelle Dropbox Plus aftaler….

2 kommentarer

  • PH

    Microsoft 365 Family til kr. 799 om året eller kr. 79,99 om måneden:
    Kan deles med 5 brugere, der så til hver en tid har nyeste office-pakker på alle deres enheder.
    Og alle brugere har 1 TB til rådighed i OneDrive.
    Som jeg ser det, det mest attraktive tilbud på markedet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leifshows

      Jeg er ikke sikker på, at du kan sammenligne Dropbox med Microsoft 365 Family. Dropbox er en ren feltjeneste med nogle nye måder at dele sine dokumenter på, og Dropbox har heller ikke en Office pakke med i prisen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse tv-serier elsker vi