Her er iPhone 12

iPhone har fået en mini

 

(Foto: Apple)

Mini begrebet kender de fleste fra Apples iPad tablets, men det er nyt, når vi taler Apples telefoner.

Fra i aften skal vi vænne os til begrebet iPhone 12 mini, for dén model kan meget vel ende med at blive Apples nye bestseller.

Den nye mini er mere handy end iPhone 12 og vil derfor tiltale de mange, der synes, at smartphones har vokset sig alt for store i de senere år.

Desuden sælges mini 700 kroner billigere end iPhone 12. Fra 6.199 kroner koster den ”bette” iPhone, der dog ikke skal afløse Apples allermindste – nemlig iPhone SE med 4,7 tommers display.

mini indeholder præcist samme elektronik som i iPhone 12. Kun skærmen er mindre – 5,4 tommer mod 6,1 tommer.

Her ses størrelsesforskellen på iPhone 12 med 6,1 tommers skærm og iPhone 12 mini med 5,4 tommers display. (Foto: Apple)

 

Ellers byder også iPhone 12 mini på den nye superhurtige A14 Bionic processor, bedre hovedkamera – og 5G mobiltelefoni.

Faktisk skal iPhone 12 mini være verdens mindste 5G smartphone, hævder Apple. Dét kommer der nok et kapløb om snart, når de kinesiske mobilfabrikanter følger Apples strategi med at lancere relativt små modeller.

Både iPhone 12 og 12 mini kommer med covers, der er lavet i aluminium. De to dyrere Pro modeller bliver pakket ind i det dyrere rustfrit stål.

Mini deler de samme fire farver som storebror – grøn, blå, rød, sort og hvid. Begge telefoner er vand- og støv-afvisende, og de er testet i laboratorier til en standard, der svarer til IP68.

iPhone 12 mini kommer nogle uger senere end storesøster iPhone 12. I danske butikker skal mini ligger fra fredag den 13. november. Forudbestillinger kan ske fra fredag den 6. november….

Både iPhone 12 og iPhone 12 mini har fået nye displays og covers, der kan tåle at falde på jorden – et af svaghederne ved ældre Apple telefoner. De er også blevet mere vand- og støvtætte. (Foto: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er iPhone 12