Facebook har nu 1,7 mia. brugere om dagen

Hvad med en stor mobil til 400 kroner?

Kinesiske Doogie er normalt mest kendt for sine håndværker-telefoner, der er lidt klodsede, men til gengæld kan tåle meget mere end normale mobiler – f.eks. fald fra flere meters højde uden at gå i stykker.

Doogie laver imidlertid også andet – bl.a. nogle af de billigste smartphones, man kan tænke sig. Hvad ville I f.eks. sige til en pænt stor mobil med 6,5 tommers skærm og tre kameraer på ryggen, som kan købes for 60 USD. Det er lidt over 400 danske kroner!

OK – den nye Doogie indeholder ikke i power-teknologi som smartphones til den 10- eller 15-dobbelte pris. Designet er dog helt up-to-date. Ingen vil kunne se, at man har anskaffet sig en discount mobil. I hvert fald ikke, før der skal vises videoer eller avancerede computerspil på skærmen.

Utroligt, at man kan få en så stor og flot smartphone til en så lille pris. (Foto: Doogee)

Den er af LCD-typen og hele 6,52 tommer stor. Grafikken vises kun i HD+ kvalitet og 1.440 gange 720 pixels. Men den er gemt bag ægte Gorilla Glass fra Corning og er som resten af X95 telefonen vandtæt efter de skrappe IP68 specifikationer.

Coveret er samtidig langt mere solidt og modstandsdygtigt end meget dyrere smartphones. Dog er der ikke tale om en håndværker-mobil. Det er designet alt for slank og elegant til.

Processoren er en kinesisk MediaTek MT6737 med fire kerner og 2 GB RAM og16 GB lager som standard. Sidstnævnte kan udvides til 128 GB med microSD kort. Batteriet er på hele 4.350 mAh. Der er GPS, kompas, Dual SIM, og telefonen kommer som standard med det nyeste Android 10.

Alle disse specifikationer er i sig selv imponerende for en smartphone, man kan købe for mindre end en plovmand. Men dertil skal man så lægge hele tre kameraer på ryggen – med sensorer på 16 megapixel, 2 MP til vidvinkel og 2 MP til tele og makro. På fronten sidder en 5 MP selfie-skyder,

Den ligner en smartphone til 4.000 kroner eller mere. Doogee X95 koster imidlertid kun en tiendedel. (Foto: Doogee)

Jeg kunne sagtens forestille mig, at Doogie X95vil være oplagt som en første mobil til familiens yngste. Telefonen er stor nok til at kunne imponere vennerne, og den fås i flotte metallic kulører som blå, grøn og sort.

Doogie nyheden kunne også være fin som ens smartphone nummer to. Den mobil, man tager med, hvor den risikerer at blive våd eller snavset. Her er det ikke så vigtigt, at telefonen med 265 gram er temmelig tung. Så kan man hele tiden mærke, at man ikke har tabt eller glemt den…,

(Indledningsfoto til artiklen: Doogee)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook har nu 1,7 mia. brugere om dagen