Bedre mobil over Storebælt

Moderne autoradio i klassisk design

I Danmark bliver biler ældre end i mange lande. Sikkert fordi vi betaler så mange penge for at få fire hjul med motor under rumpetten. Af samme grund må der være ganske mange, som kunne være interesseret i den nyhed, jeg vil præsentere i denne artikel.

Det er nemlig en autoradio i klassisk design, men med kvaliteter i klasse med de nymodens stereo-anlæg, der i dag sidder integreret i moderne biler og betjenes over en stor touch skærm.

Ikke sådan med den nye Bremen SQR 46 fra den legendariske tyske autoradio fabrikant Blaupunkt. Dens ydre  design er som fra 1980’erne eller 90’erne. Den vil derfor passe fint ind i ældre brugte biler, som man gerne vil forbedre musiklyden i.

Klassisk autoradio med den nyeste digitale teknologi ombord. Kassette-skakten er i dag et vippelåg, hvor der sidder USB-stik til mobiltelefonen og til opladning af andre gadges. (Foto: Evo-Sales / Blaupunkt)

Indendørs i Bremen SQR 46 sidder nemlig en moderne radio med både analog FM og digital tuner til DAB+. Desuden er der Bluetooth og mikrofon til trådløs kommunikation med en smartphone, så man kan streame musik eller benytte Blaupunkt’en som håndfri mobiltelefon. Det kunne man ikke i 80’erne.

Det 30 år gamle forbillede for den nye autoradio havde indbygget kassette-båndoptager. Det er der ikke behov for nutildags. Derfor fylder SQR 46 meget mindre i dybden, hvilket gør den nemmere at bygge ind i instrument-panelet på sin gamle bil. Her kan man så også forbinde mobil og andre gadges via to USB-stik og en lille skuffe til hukommelseskort. Endelig har radioen stik til fire højttalere.

Betjeningen foregår med rigtige fysiske taster og drejeknapper – også fjernstyring af mobiltelefonen. Det vil mange nok synes er en fordel – sammenlignet med touch-skærme, der ikke altid reagerer lige prompte på ens kommandoer.

Den nye Blaupunkt Bremen SQR 46 passer perfekt ind i instrument-panelet på en ældre bil. (Foto: Evo-Sales / Blaupunkt)

Blaupunkt har virkelig tænkt sig om i designet af den nye SQR 46 DAB: Således kan man på en medfølgende app justere farven i displayet præcist til bilens instrument-belysning. Lige fra hvidt, over, orange og grønt, til rødt eller blåt.

Den klassiske nyhed til bilen koster 449 euro eller ca. 3.400 kroner. Den officielle danske pris fremgår ikke fra Blaupunkts danske hjemmeside endnu….

(Indledningsfoto til artiklen: Blaupunkt)

Det kunne man ikke i de gamle Blaupunkt radioer fra for 30 år siden – putte et USB-stik i frontpanelet. (Foto: Evo-Sales / Blaupunkt)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre mobil over Storebælt