Vi køber ikke længere kameraer

Pas på, hvad du henter på internet

En af de måder, man kan beskytte sig på, når man færdes online, er at være meget forsigtig med, hvad man downloader af filer og dokumenter.

For eksempel er det ikke en god idé at åbne e-mails og hente attachments fra afsendere, man ikke kender i forvejen – eller har bedt om at få tilsendt. Risikoen for, at de indeholder virus eller anden malware, er desværre stor.

Det samme gælder download af exe-filer fra websites, I ikke er helt trygge ved. Lad være, selvom reklame-teksterne omkring filen lyder besnærende dejlige.

Sådan kan en advarsel fra Chrome browseren se ud. (Foto: Google)

Langt fra alle net-brugere er dog så forsigtige og dygtige, at de kan se forskel på en mistænkelig og en ok hjemmeside. Derfor kommer Google med lidt gratis hjælp til sine mange brugere af Chrome browseren. Det sker i den næste opdatering af Chrome til april.

I stil med flere anti-virus-programmer vil Chrome fremover advare på skærmen, hvis brugeren har fat i en usikker download. Google vil også blokere for de pågældende filer, men tilbyder tilsyneladende ikke at slette dem, sådan som virus-skannerne kan.

Den nye Chrome feature vil uden tvivl betyde, at nogle brugere vil få mange advarsels-beskeder sendt op på deres skærm. Omvendt kan funktionen være til stor hjælp for mindre teknisk begavede netbrugere som f.eks. ældre mennesker eller børn.

Google vil trinvis indbygge det nye filter i de forskellige versioner af Chrome browseren. (Illustration: Google)

Google selv beskriver sin Chrome nyhed således:

”Filtyper, der udgør den største risiko for brugerne – f.eks. exe typer – vil blive opdaget først. Senere kommer opgraderinger, der dækker et bredere spektrum af farlige filer. Denne gradvise udrulning er valgt for at advare om de værste risici først og give udviklere mulighed for hurtigt at opgradere deres websider”….

(Indledningsfoto til artiklen: Gerd Altmann / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber ikke længere kameraer