Jabra Elite 75t får sporty lillesøster

Smart opvasker til singles

En lille opvaske-maskine til singles. Fremstillet af genbrugs-materialer og meget grøn i sit forbrug. Maskinen har samtidig indbygget Wi-Fi og kan fjernstyres via ens mobiltelefon eller laptop.

Det lyder da ikke helt tosset, sådan som vi jyder ville sige. Nyheden lyder navnet ”Bob” og bygges af det lille franske opstarts-firma Daan Tech. Bob vises frem på CES Show 2020 udstillingen i Las Vegas, der åbner i dag.

Bob er beregnet til camping-vogne, fritidsbåde eller små lejligheder med begrænset plads i køkkenet. Eftersom en tredjedel af Danmarks voksne bor alene, må Bob også være en oplagt hjælper for mange hertillands. Ikke mindst fordi prisen på 299 dollars eller2.000 kroner lyder overkommelig.

Bob fylder ikke meget på køkkenbordet. Den er fremstillet af lutter genbrugs-materialer og bruger meget lidt vand og strøm. (Foto: Daan Tech)

Det særligt miljø-rigtige og mørkegrønne ved Daan Tech nyheden er, at den er 100 procent fremstillet af genbrugs-materialer – metal, plastik, glas – helt ned til den mindste skrue.

Samtidig bruger Bob meget mindre strøm og kun en femtedel af det vand, som en almindelig opvask i hånden kræver. I praksis er det 2,4 liter vand og 35 kWh i el. Da Bob samtidig har sin egen vandtank på tre liter, kan den faktisk arbejde uden forbindelse til en vandhane.

Endelig er Bob så lille og kompakt – 49 gange 49 gange 34 centimeter – at den nemt kan placeres ved siden af en køkkenvask og et afløb. Det er da lidt smart.

Den lille opvasker klarer 16 glas på 20 minutter. (Foto: Daan Tech)

Forbløffende nok er Bob også hurtig til at vaske op. Det tager kun 20 minutter at rengøre seks tallerkener, fire glas, fire kopper, to skåle og seks sæt bestik. Alternativt kan man vaske 16 glas op på én gang.

Betjeningen er nem og overskuelig og foregår enten via 2,2 tommers LCD-display og tre fysiske knapper eller via mobiltelefonen og en særlig app. Den kan man også bruge til at bestemme, hvornår opvasken skal foregå – eller man kan vælge mellem flere vaske-programmer.

Daan Tech Bob måler 49 gange 49 gange 34 centimeter og vejer 10 kilo, så den kan nemt bæres rundt. Maskinen fås sågar med frontlågen i 12 forskellige farver. Til resten af chassis’et kan man vælge mellem sort og hvidt.

Bob fås med forplade i 12 forskellige farver. Opvaskemaskinen har indbygget LED belysning, så man via et lille rundt vindue kan følge med i renseses-processen. (Foto: Daan Tech)

Bob skulle køre upåklageligt hos 6.000 test-personer verden over. Stor-produktionen begynder snart, og den lille opvaske-maskine skal kunne leveres i Europa fra næste sommer.

Interesserede kan forudbestille et eksemplar til sig selv via dette link….

(Indledningsfoto til artiklen: Daan Tech)

(Foto: Daan Tech)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jabra Elite 75t får sporty lillesøster