Sonys nye Xperia XZ4 kommer i februar

Børn er små skuespillere i julen

Lige i rette tid, før juleferien begynder, dukker der en ny international analyse op. Den handler om, hvor længe børn tror på julemanden. Hvor gamle er de typisk, når de mister troen på Santa Claus?

Otte år – viser ”Santa Survey” undersøgelsen, der er foretaget af det britiske University of Exeter. Her har psykologi professor Chris Boyle interviewet 1.200 børn og voksne fra et stort antal lande verden over.

Den eksakte alder, hvor børn mister troen, er nok i virkeligheden slet ikke den mest interessante viden fra den nye analyse. Den indeholder faktisk adskillige sjove detaljer.

For eksempel ville 34 procent af de voksne ønske, at de stadig troede på julemanden. Desuden gør to af tre børn (65 pct), som om de tror på den gamle myte, fordi de så formentlig får større gaver. I virkeligheden har de mistet troen for længe siden.

Hver tredje voksne (34 pct) indrømmer, at troen på julemanden fik dem til at opføre sig pænere i månederne før højtiden. Julemanden holder jo øje med, at børn er artige.

30 pct. af børnene fik et chock, blev kede af eller vrede over at opdage sandheden. Det påstår de i hvert fald jævnfør den engelske analyse.

Til gengæld har 72 pct. af forældrene det helt fint med at fortælle deres børn om julemanden. Dels synes de, at det er en sjov og hyggelig tradition. Dels kunne det måske få barnet til at være mere sød og artig i bare en kort periode af året.

Og til sidst: 50 pct. af alle adspurgte er glade for, at de ikke tror på den tykke mand i det røde tøj og med det store hvide skæg. Ho, ho, ho….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonys nye Xperia XZ4 kommer i februar