De laver mest chokolade i EU
Det kan godt være, at mange af os forkæler os selv og andre med dansk producerede chokolade æg her i påsken . F.eks. fra Anthon Berg, Toms, Frellsen, Summerbird, Peter Beier eller Sv. Michelsen.
Set i det store billede er Danmark dog kun en lillebitte producent af slikkelade. Vi kan således ikke erobre en plads i Top-8 af Europas chokolade fabrikerende lande. Heller ikke i påsken, der historisk set er afslutningen på fasten – og dermed en åben dør til at spise chokolade og andre lækkerier igen.
Butikkers og supermarkeders hylder bugner især af påskeæg og påskeharer i vores store naboland mod syd. Tyskland er EU’s suverænt største chokolade producent med en markedsandel på 32 pct. Det vil sige, at hvert tredje stykke chokolade har ”made in Germany” trykt på indpakningen.
Ifølge EU’s talmagikere fra Eurostat fremstillede tyske fabrikker 1,3 millioner tons chokolade i 2017. Det et næsten dobbelt så meget som Europas nummer to – Italien. Støvlelandets mest kendte chokolade mærke er Ferrero – dem med Rochet, Mon Cheri og Nutella.
Bemærk, at Eurostat ikke har medtaget verdens måske mest berømte chokolade-land i sin statistik. Schweiz med bl.a. Toblerone, Lindt eller Kit Kat….
Ingen kommentarer endnu