Google kaster sig over computer spil

Garmin går ind i luksus-ure

Vi hat set flere forsøg på at skabe luksus udgaver af de digitale smartwatches. Flere af de store modemærker som f.eks. Michael Kors eller Skagen har gjort. Schweiziske urfabrikanter som Breitling eller TAG Heuer er også med.

Det samme er Apple. Verdens nummer ét i smartwatches har tilbudt sine ure i guld eller keramik for at lokke et finere publikum ind i folden. Det lykkedes ikke særlig godt for Apple, hvilket dog ikke forhindrer en af Apples større konkurrenter fra at forsøge det samme nu.

Det er Garmin, der fejrer sin 30-års fødselsdag med at præsentere en MARQ familie af ret kostbare smartwatches. De er udstyret med alle mulige features og bygges i dyre materialer som titanium og safir glas.

Det bliver spændende at se, om Garmin får held med at prikke hul på luksus-segmentet. Det giver i hvert fald prestige og gode billeder. Bilfabrikanterne sælger jo heller deres image på almindelige personbiler i mellemklassen, men på sportsvogne og luksus-karrosser.

MARQ Aviator er moderne tiders pilot-ur i klassisk design, men med den nyeste digitale teknologi indenbords.

I den sammenhæng kan man vel kalde Garmins almindelige – og ganske hårdføre – smartwatches for Landrovers eller Jeeps. De nye MARQ ure er så Range Rover eller Mercedes G klasse.

MARQ familien består af fem forskellige modeller, der alle bygger på Garmins mange-årige erfaring med at bygge navigatorer og udstyr til sejlads, luftfart, sport, outdoor eventyr og motor-race.

Den billigste model er Garmin MARQ Athlete, som bestemt ikke er billig. Den skal nemlig koste fra 12.499 kroner. Dyreste MARQ er Driver uret, der koster den nette sum af 19.999 kroner. Så er vi prismæssigt oppe i niveau med klassiske schweizer ure. Alle de nye Garmin MARQ modeller vil være i butikkerne fra april.

Alle MARQ ure har en skærm, der altid er tændt og er så lysstærkt, at den skal kunne aflæses selv i direkte sol. De har den nyeste GPS teknologi, musik lagring, kontaktløs betaling via Garmin Pay, notifikationer fra mobiltelefonen, hjerterytme- og pulsmåling. Alt efter model rummer de apps til f.eks. løb, cykling, svømning, sejlads, motorløb og skisport.

MARQ Drivere kan bl.a. vise kort over de mest berømte racerbaner i verden på sin urskive.

Batteriernes levetid varierer fra 12 dage i smartwatch tilstand til 28 timer med GPS’en tændt. Det er flot for et smartur, der ellers skal lades op mindst en gang om dagen ligesom en moderne mobiltelefon.

MARQ Aviator
Denne nyhed i børstet titanium og en forside i sort keramik er Garmins svar på det klassiske pilot-ur. Selv urlænken har et ”swept wing” design, som skal gøre det muligt at indstille uret helt perfekt til bærerens håndled.

Piloter har hurtig adgang til GMT-tid plus to yderligere tidszoner. De vises med lokale lufthavnskoder på urskiven – Københavns Lufthavn hedder f.eks. CPH.

MARQ Aviator leveres med luftfarts-relaterede detaljer som digitale kort med informationer om lufthavne, direkte-til-navigation knap, Nexrad vejr-radar, Garmin cockpit integration og en global database over lufthavne.

MARQ Expedition er til de mennesker, der godt kan lide at færdes, hvor ikke så mange andre har været før.

MARQ Aviator leveres også med dedikerede luftfartsfunktioner, herunder kort med lufthavnsdetaljer og avancerede sikkerhedsfunktioner som direkte til-navigation, Nexrad vejrradar, en verdensomspændende lufthavnsdatabase og Garmin cockpit-integration.

MARQ Driver
Med MARQ Driver kommer vi ned på jorden igen. Dette ur er bygget til bil-entusiasten og rummer kort og data over 250 berømte motorløbsbaner.

MARQ Driver er bygget i titanium med og røde og carbongrå farver. Det tilbyder bl.a. automatisk tidstagning, Auto Lap omgangstider og en Track Timer, der giver tilskuere fine muligheder for at følge med i racerløb, de overværer.

Track Timer funktionen beregner f..eks den gennemsnitlge hastighed og angiver det på urkransen.

MAQR Captain er til de maritime.

MARQ Captain
Så tager vi til søs med den tredje Garmin nyhed. MARQ  Captain fremtræder i maritime kulører og har bl.a. en dybblå urkrans i keramik, der kan fungere som timer ved kapsejladser.

MARQ Captain kan f.eks. vise en virtuel start-linie, tid til startlinie, aktuel vindhastighed, temperatur, lufttruk og tidevands-information.

MARQ Expedition
MARQ Expedition henter inspiration i klassiske instrumenter til ekspeditioner i de ukendte dele af denne klode. Urkransen har således form som et 360 graders kompas. Der er barometer i analogt design på urskiven og en urrem i ægte italiensk Vachetta læder.

Garmin MARQ Athlete henvender sig til seriøse sportsfolk.

MARQ Expedition kommer med moderne TOPO kortlægning, indbygget højdemåler og digitalt kompas. Uret kan arbejde trådløst sammen med InReach Mini satellit kommunikation, så man kan sende og modtage beskeder næsten overalt.

MARQ Athlete
Det sidste ur i Garmins nye MARQ serie henvender sig til idrætsfolk og seriøse motionister. Det kan således måle og vise trænings-tilstand, fremskridt, statistikker osv.

Det gråt og gult farvede Athlete smartwatch har f.eks.. en urkrans, hvor brugeren direkte kan aflæse VO2 Max og restitutions-tid. Desuden rummer uret apps til avanceret måling af en række forskellige biometriske krops-funktioner.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google kaster sig over computer spil