Stort billede fra lille projektor

Google Pay åbner i Danmark

Der bliver efterhånden trængsel på det danske marked for mobile betalinger – og efterhånden kan det være uoverskueligt at se, hvor meget vi betaler for at betale. Gratis er det nemlig ikke.

Hvor vi for et par år siden havde Danske Banks MobilePay og det mobile Dankort at vælge imellem, kommer nu også Google Pay til Danmark med start fra i dag.

Derudover har vi også Apple Pay hos nogle banker, mens det kinesiske AliPay system anvendes af stormagasinet Illum. Det næste bliver vel, at Samsung Pay også dukker op på vores breddegrader. Derefter vil danskerne have mindst seks forskellige måder, de kan betale med mobiltelefonen på.

Selvom alle systemerne drejer sig om det samme, er der forskel på, hvordan man betaler for den mobile service. Nogle tager et beløb pr. transaktion hos brugerne. Andre lader butikkerne, hvor man køber ind pr. smartphone, betale gildet.

Google går en helt tredje vej. I Google Pay tjener søgemaskine giganten penge på informationer om sine brugere. Ligesom Google gør på internet og Facebook på sine medlemmer af det sociale medie.

Google Pay er derfor gratis i kroner og ører for brugerne. De betaler til gengæld ved hjælp af oplysninger om dem selv, hvad de køber hvor – og hvilke ting de f.eks. interesserer sig for på internet.

Alle disse informationer komprimerer Googles computere til en profil af hver bruger, som så bliver solgt videre til annoncører som skræddersyede reklamer.

iPhone brugere kan ikke bruge Google Pay. De har Apple Pay. Den nye betalings-metode passer kun til Android baserede mobiltelefoner.

I Danmark vil Google Pay i første omgang blive tilbudt af de to storbanker Nordea og Jyske Bank. Senere kommer også Danske Bank med. Systemet kan bruges overalt på terminaler, der accepterer trådløs betaling fra mobilen.

Google Pay kan bruges i både Danmark og i udlandet. Betalinger op til 200 kroner kan foregå direkte og med det samme fra Android telefonen. Er beløbet større, skal mobilen låses op og Google Pay app’en tændes….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stort billede fra lille projektor