Med Disney i køkkenet

Hvor er europæerne ældst?

Statistikkerne fortæller, at danskerne bliver ældre og ældre. En sundere livsførelse, bedre medicin og færre arbejdstimer holder Danmarks kvinder og mænd i live i flere år. Med den ulempe, at det belaster landets økonomi hårdt med alle de ekstra pensioner, der skal udbetales.

Danmark har imidlertid slet ikke noget at prale af, når vi sammenligner os med andre lande i EU. Hverken hos mænd eller kvinder kommer den gennemsnitlige dansker i Top-10 over europæere, der lever længst.

Faktisk er der slet ingen skandinaviske lande med på de gamles hitliste. Til gengæld kunne det se ud, som om man skulle rejse sydpå, hvis man vil leve i mange år. Til Spanien, Italien eller Frankrig.

Nye tal fra EU’s tal-tryllekunstnere i Eurostat afslører nemlig, i hvilke byer og regioner mennesker har den højeste livsforventning.

Både hos kvinder og mænd ligger Madrid nummer ét i Europa. I den spanske hovedstad bliver de gamle damer i snit 87,8 år, mens de mandlige seniorer må nøjes med 82,2 år.

Lidt overraskende sniger det indre London sig ind på en europæisk andenplads hos herrerne. 82,1 år bliver mænd i gennemsnit her. Måske det skyldes de mange gode pubber….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med Disney i køkkenet