Så stærk er Facebook i Danmark

En router til 4K video streaming

I dag drejer sig (næsten) alt om computerspil, gamere og e-sport. De opfattes som redningsplanken i en branche, der præges af mættede forbrugere. De har alt, hvad de har brug og gider ikke købe nyt to gange om året, bare fordi der kommer en ny model.

Det er måske mest tydeligt i forbindelse med smartphones, men kan bestemt også mærkes hos fabrikanter af pc’er, laptops, skærme, tastaturer og andet tilbehør. Næsten tv-producenterne har kunnet undgå stilstand, fordi de hele tiden har formålet at komme med noget afgørende nyt – først 4K tv og inden længe 8K fjernsyn.

Sådan lidt mere i det skjulte har computerspil og e-sport også mast sig på routere og netforbindelserne. De skal være lynhurtige for at kunne følge med de nye avancerede spil på markedet. Ingen har lyst til at være det svageste led i kæden, der går lige fra de servere på internet, hvor spillene lagres, til pc’er, skærme, tastaturer og mus.

Mange netværks-fabrikanter har allerede ”gaming routere”, så giganten TP-Link er sent ude med sin første. Den hedder Archer C5400X og skal være en af markedets aller-stærkeste. Den ligner et pindsvin med alle sine strittende antenner, som er nødvendige for at kunne arbejde med tre Wi-Fi bånd på samme tid. Ikke bare ét eller måske to som mere almindelige routere.

Indeni Archer sidder en 64 bit processor på 1,8 GHz og med 1 GB RAM, der ved hjælp af tre assisterende co-processorer kan accelerere netværkets overførsels-hastighed til utrolige 5,3 Mbps. Eller mere præcist 5.334.000.000 bit pr. sekund. Til sammenligning er de udbredte ADSL-linier på kun 512.000 bit (kbps).

TP-Link routeren sender sine data via én 2,4 GHz kanal (1.000 Mbps) og to 5 GHz bånd på hver 2.167 Mbps. De sikrer nærmest nul forsinkelse (”latency”) og rå power, der kommer spillerens gameplay til gode.

TP-Links nye Archer C5400X tilbyder også sikker internet kommunikation via sine indbyggede VPN og OpenVPN kredsløb. De er fem gange hurtigere end normale Virtual Private Network tunneller.

Brugeren behøver ikke tænke så meget i al den teknologi. Archer C5400X bruger nemlig Smart Connect til at identificere det bedste Wi-Fi bånd til hver enkelt enhed i det trådløse netværk. Bagefter sørger routeren for at fordele data optimalt mellem de tre kanaler, så ingen af dem overbelastes.

Archer C5400X skal bl.a. konkurrere direkte med Netgears Nighthawk Pro og D-Links nye DIR-878 og 882 Gigabit Routers. Den danske pris for TP-Link nyheden vil ligge på ca. 3.400 kroner

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så stærk er Facebook i Danmark