Oplev Bowie i AR og VR

Brava skal være fremtidens ovn

Nu har dagligstuen og drenge-værelset i årevis lagt lokale til det nyeste nye i underholdnings-elektronik. Det var her det kraftige stereo anlæg rykkede ind, videoen, dvd’en, det store fladskærms-tv, det trådløse netværk, laptoppen  – og her på det seneste også de intelligente og stemmestyrede højttalere.

Nu ser det ud til, at den nye elektronik holder flyttedag. Til køkkenet. Her har vi allerede køleskabe og mikro-ovne, der kan styres fra ens mobiltelefon eller tingenes internet (IoT). Vi kan læse opskrifter fra en tablet på køkkenbordet eller ligefrem se med på video, hvordan ham mesterkokken nu tilbereder bøffer og grøntsager.

Måske vi også skal holde øje med Brava. Det er en spændende ny ovn, der bruger digital teknologi – og lys – til at lave maden på rekordtid. Uden at den brænder på eller bliver overkogt.

Brava ligner en almindelig mikro-ovn og har samme størrelse. Den kan også bruge usynlige mikrobølger, men ved siden af også et synligt lys – og her ligger nyheden i forhold til stort set alle andre køkkenting på markedet.

Pure Light Cooking hedder teknologien, hvor madvarerne kan opvarmes til 260 grader Celsius på under et sekund. Brava eliminerer forvarmning og skærer ned på den totale tid til tilberedning. Med lavere strømforbrug som resultat.

Modsat mikrobølgeovne, der koger madvarerne indefra, kan Brava tilsyneladende også lave en rigtig steg, så den er brun og sprød på ydersiden, mens det indre er blødt og saftigt. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Især, når stegningen kan overstås på få minutter og ikke tager flere timer.

Infrarøde ovne har eksisteret i mange år, men Brava benytter et bogstavelig talt fler-strålet princip. Seks pærer af krystal sender en blanding af infrarødt, mikrobølger og synligt lys, hvis indbyrdes funktion bestemmes af de madvarer, som skal tilberedes.

Det hele styres via Brava ovnens touch skærm på fem tommer eller den medfølgende Brava app på mobiltelefonen og køkkenbordets tablet.

Selve madlavningen overvåges konstant af Bravas indbyggede computer med et dusin sensorer i ovnrummet. Justeringer foretages i ”real time” og sikrer på den måde, at råvarerne bliver enten overkogte eller får for lidt.

Meget praktisk indeholder Bravas app et antal opskrifter, der dækker de fleste standard måltider. Nok mest de amerikanske. Hvordan man steger en hel eller en halv kylling eller en roastbeef er dog helt sikker med.

Brava vil tilbyde, at man kan tegne et abonnement, hvor man kan bestille råvarer fra forskellige partnere. Her får man også flere opskrifter og leveringer lige til døren af madvarer og komplette måltids-kits, der bare skal sættes et par minutter i ovnen, før de er klar.

Uden abonnement skal Brava koste 995 USD – det er kostbare 6.500 kroner. De første ovne vil blive leveret til kunderne i november….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oplev Bowie i AR og VR