Fabergé inspirerer iPhones

Vand til at blive skæv af

Halv-spiste kebabs, en brækket hæl fra et par stiletsko, en sø af bræk i en port er typiske efterladenskaber fra en vild nat i byen. Nogen af levnene fra drukturen og festerne ender altid i kloakken og i sidste ende i det drikkevand, folk skal prøve at blive ædru af dagen derpå.

Hvert år tager forskere fra European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) vandprøver i et antal storbyer. Målet er at tjekke, om man kan spore narkotika i drikkevandet.

Og det kan man chokerende nok. Allermest i schweiziske Zürich, hvor byens mange bankfolk åbenbart fylder sig op med kokain og MDMA (ecstasy).

Ifølge EMCDDA, der har hovedsæde i Lissabon, kan man finde kokain mængder på 1.108 milligram pr. dag pr. 1.000 indbyggere i bankbyens spildevand. Næsten lige så højt ligger Barcelona og London, mens kun Reykjavik blandt de nordiske storbyer optræder på den europæiske Top-15 liste over mest belastede….

(Infografik fra https://www.statista.com/)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fabergé inspirerer iPhones