Asus laver iPhone X look-a-like

Den berømte Razr kan få comeback

Sikkert til overraskelse i mange chef-etager hos smartphone fabrikanter har Nokia haft kæmpe succes med at relancere nye udgaver af klassiske mobiltelefoner.

Da HMD Global for et år siden genoplivede den legendariske Nokia 3310 mobil fra omkring årtusinde-skiftet, var det dén – og ikke de senere og mere almindelige Android modeller – der gjorde Nokia navnet kendt og trendy igen. Også hos teenagere, der ikke anede, at Nokia engang i forældrenes ungdom var verdens største fabrikant af mobiltelefoner.

Nu – et år senere – forsøger Nokia at gentage sin genistreg. Denne gang med den berømte ”banan”, der var en mobiltelefon fra for 20 år siden. I festlige farver og med et rigtigt tastatur, der blev skubbet frem under det lille display.

Razr var noget af det fedeste, man kunne eje, inden Apple kom med sin iPhone i 2007.

Den skægge 8110 giver Nokia mega omtale overalt. Også i medier, som normalt ikke skriver om nye smartphones, men om mode-trends, design og livsstil.

Topcheferne hos Samsung, Apple, Huawei, Sony, Lenovo osv kan gå læse aviser og magasiner og regne ud, hvor meget så massiv en gratis omtale er værd i dollars og euros.

Derfor har der nok været holdt en del møder på chef-etagerne, hvor den overraskende retro-bølge er blevet diskuteret.

Problemet er, at de fleste smartphone giganter i dag slet ikke eksisterede dengang – og slet ikke med mobiltelefoner, der var værd at genoplive. Nogle få er der – f.eks. TCL i Hong Kong, der har rettighederne til det franske Alcatel mærke. Samsung med sine klaptelefoner, der allerede er til salg i Asien. Eller Lenovo i Kina, som ejer mobil-pioneren Motorola.

Tastaturet på Motorola Razr var ikke ret godt at bruge, men det så cool ud – som taget direkte ud af en science-fiction film.

Og netop Lenovo kunne meget vel være den næste til at genoplive en klassiker. Nemlig Motorola Razr, der var noget af det mest frække og coole, man kunne eje af en mobil sådan omkring 2005.

Lenovo er allerede gået retro-vejen med succes, når det gælder pc’er. Da IBM’s ikoniske ThinkPad laptop fyldte 30 år i 2017, stod Lenovo klar med en ”tænke-padde” i det gamle design, men med topmoderne elektronik indenbords.

Derfor kan det næppe kræve en lang beslutningsgang for Lenovo at gøre det igen. Denne gang med Motorolas mest berømte mobil nogensinde – og nok den mest populære klap-telefon.

Lenovos topchef Yang Yuanqing har faktisk bekræftet det, da han talte med en lille udvalgt flok af journalister på Mobile World Congress i Barcelona i går:

”With the new technology, particularly foldable screens, I think you will see more and more innovation on our smartphone design. So hopefully what you just described [the Motorola Razr brand] will be developed or realized very soon.

Selvom udtalelsen er kryptisk og hemmelighedsfuld, som asiater godt kan lide at udtrykke sig, fortæller den jo ganske meget uden at sige noget konkret.

Lenovo – og især Motorola brandet –trænger til at få et boost sådan rent image-mæssigt inden for mobiltelefoner. Et comeback for Razr navnet i en ny folde-smartphone kunne sagtens være det rigtige middel.

For halvandet år siden sendte Motorola denne video ud på YouTube. Den mere end antyder, at Razr kunne være på vej tilbage. Det skete ikke, men det var jo, før Nokia viste, hvordan man kan sælge masser af moderne smartphones ved at lægge et par retro modeller imellem:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=RVzE1YS9UWM%20

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus laver iPhone X look-a-like