TDC Group flytter rundt

Smart måde at lave mokka på

I helt gamle dage var det måden, man lavede kaffe på. Kogte vandet, satte et filter på kanden – og så hældte man stille og rolig vandet på, indtil man mente, at nu var mokka’en klar.

Denne manuelle kaffebrygning krævede erfaring, en rolig hånd og et godt øjemål, for man skulle jo selv afpasse, hvor mange bønner og hvor meget vand der skulle hældes på.

I dag kan man få helt automatiske kaffemaskiner, købe letbetjente Nespresso maskiner med kapsler i – eller investere i kostbare italienske espresso maskiner, der snøfter og pruster som et damplokomotiv.

En del kaffe-entusiaster sværger dog stadig til den goe gammeldags ”hæld-over” metode, fordi den skal give den bedste smag. Lidt i stil med, at rigtige musik-entusiaster bruger vinyl plader – ikke streamet musik fra mobilen.

Den nye Gina Smart Coffee Maker bygger ligesom bro mellem det gamle og det nye. Den laver kaffe ”the old fashioned way”, men henter hjælp og assistance fra en smartphone app.

Mobiltelefonen vil f.eks. automatisk udregne antal gram kaffe ud fra den anvendte bønnetype, afmåle vandmængden – og holde øje med, at man gør det rigtigt, når man hælder det varme vand op.

Kaffekanden af glas placeres i en slags holder, hvor bunden fungerer som en elektronisk vægt. Den ved præcist, hvor meget kaffe man putter i filtret i toppen og tilpasser så det antal centiliter vand der passer til. Naturligvis tilpasset, om man ønsker sin kaffe meget stærk eller almindelig i styrke. Det indstiller man på app’en, inden kaffe-brygningen indledes.

Gina app’en kan bruges både af begyndere og af kaffe-entusiaster, der ved alt om, hvor deres bønner er høstet, hvor meget de er ristet – og selvfølgelig bruger rent kildevand til at lave kaffen med.

Begyndere kan have stor glæde af de ”pre-sets”, som app’en kommer med. De passer til de mest almindelige kaffetyper og styrker. Desuden er der faste indstillinger til f.eks. kaffespecialiteter som latte, cappuchino, eller espresso.

Gina oplyser, at den smarte nye kaffebrygger kan bruges til både ”hæld-op” kaffe, fransk-inspireret kaffe-pres, immersion og den moderigtige kolde kaffe, som tager mange timer at lave.

Goat Story kan levere Gina med eller uden app og Bluetooth. Man kan vælge mellem farverne sort, stål eller hvid. Prisen er 230 USD eller godt 1.400 kroner….

Bunden, man sætter glaskanden på, fungerer som elektronisk vægt. Den hjælper smartphone app’en med at udregne det præcise antal centiliter vand, der skal bruges til den valgte kaffetype og mængde malede bønner.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC Group flytter rundt