Smartphones flader ud

En Apple X med Android i

Kineserne har altid været gode til at kopiere ting, der er en succes i Vesten. Både legetøj, tasker, tøj og ikke mindst smartphones.

Den nye Oukitel U18 er måske en af de tykkeste kopier, vi har set. I hvert fald er den den seneste – og ikke uventet er det Apples let genkendelige iPhone X, som er ofret.

Samme karakteristiske indhak i toppen af skærmen, hvor Face ID elektronikken til ansigts-genkendelse er anbragt. Samme aflange format af skærmen. Samme lodrette placering af kameraerne bagpå – og samme blanke cover.

Til gengæld er prisen noget mere human end Apples. Oukitels kopi med Android ombord koster kun en niendedel af iPhone X. På internet kan den købes for 160 USD eller ca. 1.000 kroner.

Til den pris kan man selvfølgelig ikke forvente samme kræfter og antal smarte features, der gør iPhone X til en særlig telefon. Oukitel U18 er en mere ordinær mobil, der bare ligner en tvilling til Apples topmodel.

En ren slapsvans er U18 dog heller ikke – og slet ikke når man tænker på prisen.

Oukitel U18 er forsynet med et dobbelt kamera fra Sony – 16 megapixel til farver og 5 til sort/hvid.

 

 

iPhone X kopien kommer således med en 8-kerne Mediatek MT6750T processor, 6 GB RAM, Android 7.0, 64 GB lager, 4.000 mAh batteri og en slags variant af Apples Face-ID ansigts-genkendelse. Kameraerne i den billige tvilling er fra Sony – på bagsiden 16 og 5 megapixel og 13 MP på fronten til selfies. Absolut ikke ueffent.

Skærmen er dog skuffende i kvalitet, for et eller andet sted har Oukitel måttet spare. Displayet er på 5,85 tommer og beskedne 1.512 gange 720 punkter. HD+ hedder formatet vel.

Lidt mere opsigtsvækkende er, at Oukitel anvender det ekstreme 21:9 format til sin skærm. Det ser man anvendt i professionelle monitorer og biografer, men meget sjældent på smartphones. Måske det kommer nu, efter at det oprindelige 4:3 og det efterfølgende 16:9 format er ved at blive afløst af det mere aflange 18:9 på de fleste nye telefoner.

Selvfølgelig – hvis man ser masser af film i CinemaScope format på sin mobiltelefon, må Oukitel U18 være oplagt. I praksis er det dog næppe en fordel, fordi stort set alt indhold til smartphones har været omformatteret til 16:9.

Udseendet er klart det vigtigste salgs-argument for U18. Telefonen må være tillokkende for alle, der ikke har eller vil have råd til en iPhone X.

Oukitel selv? Det er en af de mange mellemstore mobilfabrikanter i Kina, der satser lige så meget på eksport som på salg på hjemmebanen. Oukitek har vakt opsigt flere gange – f.eks. K10, der er verdens første smartphone med et enormt 11.000 mAh batteri. Det normale er batterier på mellem 2.000 og 3.500 mAh….

Den billige iPhone X kopi har også en form for Face-ID. Oukitels ansigts-genkendelse kan dog kun bruges til at åbne telefonen med. Den er ikke præcis nok til f.eks. trådløs betaling.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smartphones flader ud