De holder øje med, hvor du klikker

Nu kommer den utrolige iMac Pro

Lige for øjeblikket gør Apple sig i ekstra dyre nye gadges. Ikke at Apples produkter nogensinde har været billige, men iPhone X telefonen og den helt nye iMac Pro slår nu alle tidligere rekorder.

Det gælder (naturligvis) også i ydelse og præstationer, for de skal gerne følge med op, når priserne får et ekstra nøk.

Apples nye iMac Pro, der kommer til salg fra i morgen, er derfor firmaets hidtil stærkeste og dyreste stationære computer. Priserne begynder ved 5.000 USD eller ca. 32.500 kroner, og de slutter næppe ved 100.000 kroner for den vildeste version.

Jeg har set iMac Pro i funktion og må ærligt indrømme, at computeren er fantastisk i ydelse og ikke mindst skærmbilledet. Det er på 27 tommer og i 5K opløsning – 5.120 gange 2.880 punkter – der leveres lynhurtigt. Den nye iMac Pro er derfor lige velegnet til professionel video, grafik udvikling i 3D eller til Virtual Reality.

Motoren i den hidtil stærkeste Mac computer er en Intel Xeon processor med enten, otte, ti eller 18 kerner. De støttes af en cache hukommelse på op til 42 GB og RAM på 128 GB. Billederne styres af et Radeon Pro Vega grafikkort med enten 8 eller 16 GB dedikeret memory. Harddisken af den lynhurtige SSD chiptype er på op til 4 TB.

Det er præstationer, som man indtil for få år siden ville finde på en stue-stor supercomputer eller markedets stærkeste workstations til op imod en million kroner. I dag fås de på skrivebordet – i en iMac der bare ligner en stor skærm med et tastatur til.

iMac Pro er rigelig stærk til at kunne håndtere Virtual Reality og Augmented Reality.

iMac Pro indeholder også FaceTime kameraer i ægte HD opløsning (1.080 punkter), fire mikrofoner og stereo højttalere. Video konferencer og musik-afspilning skal ikke længere begrænses af middelmådig teknologi.

iMac Pro er Apples første desktop pc i årevis. Mange havde nok regnet med, at de stationære computere var historie hos Apple, når nu al fokus så ud til at ligge på MacBooks og iPhones. Men nej – Apple vil ikke skuffe sine professionelle brugere blandt grafikere, kunstnere, web-udviklere, filmfolk, fotografer og andre kreative.

Til sidst måske en lille finurlig detalje: Med iMac Pro følger Apples første sorte Lightning kabel. Det kan ikke købes separat, så man må betale 5.000 USD for at slippe for de sædvanlige hvide ellers space-grå kabler fra Apple….

5K grafik på en stor skærm er utrolig flot.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=a38_qR-S8Yo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De holder øje med, hvor du klikker