Guld er godt som julepynt

Børst dine tænder på 3 sekunder

I gamle dage sagde min tandlæge, at man skulle børste sine tænder i mindst to minutter – gerne tre minutter – både morgen og aften.

Siden kom de elektriske tandbørster, der er mere magelige end de manuelle af slagsen. De kan vist nok ordne tandbørstningen end smule hurtigere.

Unico består af to dele. En motor enhed, som er den, man ser stikke ud af munden, når tandbørsten er i brug. Det vibrerende mundstykke fås ii flere størrelser, så det passer både til små børnemunde og de voksnes store gab.

Rigtigt stærkt går det dog ikke – hvilket måske er godt nok. Alle bisserne skal jo have en grundig omgang, og tandkøddet gerne masseres samtidig.

Og dog. Den nye Unico tandbørste påstår, at den kan rense hele gebisset på bare tre sekunder. Lige så grundigt eller måske endda bedre end en manuel tandbørstning.

Unico er en flad æske, man stikker i munden, tænder – og så veeeenter på. Nej da – tre sekunder er så hurtigt, at man må kunne tage Unico ud af lommen efter hvert måltid, efter hver kage eller tand-farvende kop mokka hver dag. Tre sekunder kan alle afse tid til.

Unico styres via en smartphone app, hvor man kan indstille børstens for hvert enkelt familie medlem.

Unico indeholder et stort antal bittesmå børster, der via et elektrisk pumpesystem får ført tandpasta og vand frem. Børsterne styres af en separat motor, der vibrerer dem rundt i munden, så alle hjørner bliver behandlet.

Den utraditionelle tandbørste kommer i fire størrelser, så den passer både til små børnemunde og de voksnes store gab. Når Unico ikke er i brug, sidder børsterne i en dok, der renser og steriliserer dem med ultra-violette stråler. Dokken sørger også for automatisk opladning af tandbørstens batteri.

Med Unico følger en app, som man skal installere på sin smartphone. Den bruges nemlig til at registrere alle sin (eller børnenes) tandbørstninger, ligesom man via app’en kan justere børste-tiden og børsterne vibrations-hastighed. Det kunne så være, at tre sekunder ikke er nok efter en gedigen julefrokost.

Når Unico ikke er i brug, lægges mundstykkerne til rensning og desifincering i en lille docking station. Den fungerer også som oplader for motor.enheden.

Hvis I er lidt skeptiske efter at have læst om Unico, forstår jeg det godt. En del mennesker har udtrykt deres tvivl i kommentar feltet til den finansierings-kampagne, som Unico gennemfører på Kickstarter lige nu.

Omvendt er der også mange, som tror på Unico. Formel 1 tandbørsten har nemlig indsamlet mere end 10 gange så mange penge til at igangsætte en produktion, som opfinderne havde bedt om.

I kan stadig forudbestille et eksemplar af Unico til en favørpris af 99 euro – svarende til ca. 750 kroner….

Unico er så hurtig, at man knap nok kan tage en hårbørste i brug eller åbne låget til en dåse ansigts creme.

Før man tager Unico i brug, putter man tandpasta i en lille tank i motor-enheden.

Motor-enheden indeholder batteri og en lile tank til tandpasta.

Princip diagram over Unicos lynhurtige tandbørste.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guld er godt som julepynt