OnePlus 5T slår alle rekorder

Her er historiens største data indbrud

Uber vil nok se tilbage på 2017 som et rigtigt lorte år.

Ikke kun måtte taxa-konkurrenten udskifte sin topchef på grund af samarbejdsproblemer. Uber har også måtte trække sig fra en række markeder, fordi myndighederne anså tjenesten for at være en ulovlig konkurrent til taxier. Blandt i Danmark.

Tirsdag fik Uber igen alle medier på nakken, da det blev afsløret, at virksomheden var blevet ramt af en af historiens største hacking skandaler.

Personlige informationer om 57 millioner Uber kunder var blevet lækket fra firmaets servere, herunder også navne og kørekorts-numre på 600.000 Uber chauffører i USA.

Hvad der måske var allerværst i situationen er Uber ledelsens arrogance. Den har kendt til den enorme lækage siden slutningen af 2016, men har hverken informeret politi, myndigheder eller de brugere og kunder, hvis informationer er blevet stjålet.

Nu har Uber så omsider udsendt et statement, hvor man fortæller, at de to højtstående medarbejdere, der havde ansvaret for at reagere på hacker-angrebet, er blevet fyret med øjeblikkelig varsel.

Selvom 57 millioner lyder af meget, rækker det kun til en 10. plads over de største data-lækager i de seneste seks år.

”Hitlisten” føres af Yahoo, der i to omgang har tabt informationer om 3,5 milliarder konti og brugere.

Så meget om sikkerheden i store it-systemer….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus 5T slår alle rekorder