Nokia video anno 1998

En Mini med Beatles i

Fra tid til anden kommer klenodier fra kendisser under hammeren og opnår imponerende priser for gammelt skrammel.

Ofte er det aflagt tøj fra berømte skuespillerinder, som sættes på auktion. Ofte for at samle penge ind til et godt formål, eller fordi kendissens efterkommere skal have noget at leve af, når deres afdøde forfædre har brændt alle honorarer af på sig selv.

Sådan var det nu ikke forleden, hvor jeg her på Leifshows præsenterede Apple stifteren Steve Jobs’ gamle BMW roadster. Den var sat til salg af en privatperson, der havde købt sportsvognen af en anden mand, som havde købt den af Jobs for mange år siden.

Mini bilen til Beatles trommeslageren var opgraderet med ægte lædersæder, et instrument brædt i valnødde træ og elektriske vinduer.

I dag har jeg lyst til at vise jer en klassisk Mini Cooper S, der har tilhørt Beatles’ berømte trommeslager Ringo Star.

Beatles første manager Brian Epstein købte den kvikke lille bil til Ringo i 1967. Den var formentlig den mindste i Beatles-drengenes bilpark, for Paul McCartney kørte rundt i en Aston-Martin DB6 og John Lennon i en flippet og vildt bemalet Rolls-Royce Phantom.

Og apropos luksus karrosser – så blev disse special-byggede Minier fra Harold Radford’s Garage ofte kaldt for verdens mindste Rolls-Roycer. De indeholder næsten samme niveau af luksus – blot på meget mindre areal.

Ringo krævede, at hans Mini skulle have plads til et komplet trommesæt. Derfor har den fået en stor bagklap, og ryglænet på bagsædet kan klappes frem.

Radford kaldte også sine tunede og forbedrede Mini Cooper S vogne for Mini de Ville GT. De havde – som f.eks. Ringos tilfælde – fået et rigtigt instrument bræt af træ, sæder af det fineste læder, elektriske vinduer og soltag.

Ringo krævede, at hans nye bil skulle have plads til hele hans trommesæt, hvilket er noget af en opgave i en gammel Morris Mini. Det lykkedes dog ved at modificere bagsædet, så det kunne klappes frem. Samtidig er Miniens lille klap til bagagerummet erstattet af en stor bagdør a la en stationcar.

Ringos gamle Mini står i perfekt form og ventes at gå for mellem 760.000 og 1.000.000 kroner ved en kommende auktion hos Bonham´s i Londons New Bond Street….

Ringos gamle Mini Cooper S er bl.a. forsynet med baglygter fra en VW boble.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia video anno 1998